Следва

Диляна Попова на корица на януарския брой на сп. EVA

Петте любими парчета на DJ Steven

Той е Стефан Крачанов, но е в пъти по-известен като DJ Стивън...

Music преди 11 години

Той е Стефан Крачанов, но е в пъти по-известен като DJ Стивън. Има родителски права върху движението Метрополис (другият с такива е Ясен Петров) и е един от  основните резиденти на електронното движение у нас.

Занимава се професионално с музика от 1990 година, като още от първите си участия печели сърцата на слушателите и критика. През годините той придобива широка известност, а успехът му се дължи до голяма степен и на безкрайно енергичната и интересна музика, с която той омагьосва публиката. Черпи вдъхновение поравно и от класическия фънк, и от Детройтското техно и самият той често признава, че няма търпение да докара клъбърите до еуфория.

Паралелно с клубните си участия, DJ Стивън работи упорито и в студиото си The Clock, където продуцира авторска музика и ремикси, освен това дълго време той работи като редактор в списание "Ритъм", където завежда денс секцията.

С днешна дата се изявява и като радиоводещ на предаването "120 минути с Метрополис", което е може би най-старото радиопредаване за електронна музика. То стартира през 1997 по Дарик радио, а днес се излъчва на честотите на Power FM.

"120 минути с Метрополис" можете да слушате още тази вечер от 21.00 до 23.00 часа, а до тогава можете да чуете петте любими парчета на родния корифей на електронния саунд:


1. Commodores - Slippery When Wet
Както се казва в големите интервюта - "моите корени са във фънка" :) Любимите ми групи са Commodores, Earth, Wind & Fire и Kool & The Gang преди 80-та година, Stevie Wonder и т.н. Но Commodores слушам постоянно - в колата имам една гигантска компилация.



2. Stevie Wonder - Superstition
Най-великата песен на Stevie Wonder от албума Talking Book. Hohner Clavinet, Arp, Moog - от тук знам за тези синтезатори. Както се казва - няма такива песни вече ;)



3. Sven Vath - Harlequin: The Beauty And The Beast
Емблематична песен на Свен - 9 минути, от които няма и една излишнз секунда. Сега, когато познавам Свен отблизо ми е съвсем ясно, че и тези 9 минути не стигат.



4. Sting - Shape Of My Heart
Най-лиричната крайност, до която мога да стигна. Може би най-добрият пример как една песен може да пасне на един филм. Когато гледам филма за пореден път търпеливо чакам да дойде време за надписите за да чуя песента. Когато слушам песента ми се приглежда Леон.



5. Kraftwerk - Das Model
Идеалната поп песен. Олд, ню уейв, електроника, каквото си поискаш и разбира се невероятна визия. За продукцията и саунда да не говорим. 



ВИЖ ЦЯЛАТА РУБРИКА "Петте любими парчета на..." ТУК!

More Music