Следва

Месечен хороскоп - януари 2013

10 начина да не заспиш на работа

То е ясно, че първите работни дни след празниците са не само трудни, а много трудни...

Health преди 11 години

То е ясно, че първите работни дни след празниците са не само трудни, а много трудни.

Това от масата да седнеш на бюрото и да генерираш идеи, да си производителен и свеж изобщо не е лесно, но в крайна сметка си има време за всичко, и за ядене и пиене, и за работа, така че всеки вече го е изстрадал и направил това.

И ето петък е, последен работен ден, след дълги три, и един по един всички тук в офиса бавно, но сигурно заспиваме... някои дори в движение.

Затова решихме да предложим десет изпробвани начина, които поне на нас ни помагат да стигнем до края на работния ден и да прекараме ползотворно това време.

Остри миризми

Разбира се, първото, което ти идва на ум е кафе. То наистина помага на тези, които го обичат. Какво да правят останалите? Има и други методи, кафето не е панацея. Прекрасно събуждат тялото етеричните масла - евкалипт, мента, бяла ела. Ако нямаш нищо от изброеното, подходящи са остри миризми, като лак за нокти. Поне за известно време действат.

Енергична музика

Музиката е печеливш избор. Ако имаш възможност да слушаш музика по време на работа, избирай за събуждане непознати парчета - мозъкът реагира на новото и излиза от състоянието на ступор.

Събуждащ масаж

Точковият масаж ободрява. Ето няколко начина: бързо разтъркай дланите си в продължение на 5 секунди, след това със затоплени ръце разтрий бузите. Потупай с пръсти върха на главата. Свий ръката в юмрук и активно разтрий първо вътрешната, след това външната страна на ръката. Намери пулса на сънната артерия на врата, внимателно го натисни, броейки до пет. Освободи. Дишай дълбоко. Натисни леко отново и премини към другата страна. Накрая с палеца напипай вдлъбнатината в основата на черепа. Натисни, броейки до три, отпусни.

Ярка светлина

Организмът може да се заблуди с ярка светлина. Опитай се да го събудиш като постоиш близо до прозореца или включиш по-силна светлина. През зимата, свежият студен въздух също ободрява, така че ако имаш възможност отвори прозореца и хубаво подишай, ще се почувстваш по-добре.

Правилно хранене

Нищо не приспива така както пълния стомах. Внимавай, да не преяждаш, имай предвид, че насищането идва малко след края на храненето. А в случай, че не си се наспал, най-добре е да си недохранен. Ако обядът се окаже твърде оскъден, хапни ядки. За тези цел, подходящи са фъстъци.

Сън в следобедните часове

Всъщност, при силна умора 20 минути са достатъчни тялото да си почине и възстанови. Особено силно е желанието за сън в следобедните часове. Остави се на тази слабост за 15-20 мин.. Важно е да предупредиш колегите си, да не те безпокоят до изтичане на това време.

Активни движения

Крачки, скокове, прибежки, наклони, прикляквания - всякаква активност енергизира тялото. Без да те домързява няколко пъти слез и се качи по стълбите. Ако няма никой движи се на прибежки по коридора. Опитай малко да се задъхаш - дрямката веднага ще изчезне.

Ред на работния плот

Какво да правиш ако работата не върви? Добър вариант е да превключиш към друго занимание. Например, умствената работа може да се замени с механична, примерно заеми се с почистване на работния си плот. Така активираш други части на мозъка. Освен това, видът на почистеното работно място повдига настроението, а положителните емоции също ободряват добре.

Неудобна поза

Всеки знае, че мекото кресло отпуска и още повече предразполага към сън. Ако нямаш повече сили, но не можеш да се прибереш вкъщи - заеми неудобно положение и продължи да работиш. Дори е по-добре да седиш на твърд стол вместо мека табуретка. Внимавай за позата. В краен случай, известно време може да поработиш и стоейки.

Водни процедури

Ако не се страхуваш, че ще развалиш грима си - плисни лицето си със студена вода от чешмата. Но помощ и минерална вода в кутията. Ободряваща влага е полезна не само за кожата, но също така и за работоспособността. Студената вода активира всички клетки на кожата и без съмнение ободрява!

Този факт има научно обяснение - така наречения гмуркащ рефлекс. Той присъства при всички бозайници и се активира при контакт на кожата със студена вода. Напръсканото същество задържа дишането, проявявайки древен инстинкт, който подсказва, че след първите капки и може да последва пълно потапяне и кой знае кога ще намери глътка въздух. В същото време, богатата на кислород кръв нахлува към сърцето и мозъка - двата най-важни органи. Сърцето започва да бие по-равномерно, а главата се прояснява.

 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.