Следва

D:FUSED night

Питай ме, питай ме - Веждите

Бихте ли ми дали съвет как е правилно да се оформят веждите? Къде може да се направи такава процедура...

Hair преди 16 години

Desi

Съвет от нашите стилисти

Бихте ли ми дали съвет как е правилно да се оформят веждите? Къде може да се направи такава процедура професионално и без риск от необмислени постъпки от страна на козметичката? :) Освен това как варират цените?

 





Тема: Вежди
От: @viewsofia.com

До: Desislava

Оформянето на веждите е наистина важно! Защото те са един от първите признаци за теб самата. Aко оформяш веждите си за първи път, това задължително трябва да се случи при професионалист.

За поддръжката им трябва да посещаваш козметично студио на всеки 3-4 месеца.

Има няколко основни принципа за вида на веждите на всяко лице, които се проверяват много лесно с помощта на сламка или дълга клечка.

Прилепи единия край на сламката до външния ъгъл на носа и я насочи право нагоре. Така ще прецениш откъде точно трябва да започне веждата. След това отмести горния край на клечката така, че да пресича ириса ти, докато гледаш право напред. Така ще разбереш къде е най-високата точка на веждите ти.
На същия принцип ще откриеш къде да свършват, като преместиш сламката от ириса до външния ъгъл на окото.

Мисля, че сега вече знаеш границите на твоите желани вежди.

Ако имаш много гъсти такива, трябва да знаеш, че могат, освен с пинцета, да се махат и с кола маска. Това, разбира се, важи само в случаите, когато веждите ти са наистина гъсти. Ако не са, по-добре не рискувай.

Ако очите ти са приближени, можеш да отнемеш малко и от вътрешната страна на веждите си.

Оформянето винаги започва отдолу. Не пипай отгоре, защото така ще затвориш погледа и ще придобиеш замислен вид. Едиствено малките косъмчета могат да бъдат премахнати оттам.

Хубаво е да си имаш и специална четка за вежди, като гребенче. Продават се в магазините за козметика, а ако ти трябва веднада използвай почистената четка на стара спирала.

Хубавата форма зависи и от гъстотата на веждите. Ако са редки, използвай молив, за да ги позапълниш, а ако са гъсти можеш и да ги подстрижеш. Сресват се нагоре и внимателно се изравняват. Тази операция обаче е препоръчително да се направи от професионалист.

Цените на процедурите за вежди варират между 5 и 35 лева, без да говорим за перманентен грим. При него цената вече е около 100 -150 лева, но ние лично не ти ги препоръчвамe.

До скоро.

ViewSofia

More from View Sofia

More Hair