Следва

Гривна, гайка и още нещо...

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

2012 беше силна година за Клеър Дейнс. 33-годишната актриса триумфира на наградите EMMY и Златен Глобус с...

All fashion преди 11 години

Без Givenchy на Haute Couture в Париж

Ръководството на модна къща Givenchy взе решение да не работи повече Haute Couture. Това е и причината за липсата на Givenchy в схемата за представяне на колекциите висша мода в Париж от 21-и до 24-и януари.

Единственото известно е, че Рикардо Тиши ще продължи да създава единични рокли от най-висш порядък за отделни знаменитости по поводи като Бала на института за костюми, който, както обикновено, ще се състои през май в Ню Йорк, и други подобни.

Но за останалите ценители, които бяхме свикнали трепетно да очакваме произведенията на висшата мода на френската модна къща всеки януари, няма добри новини.

Клеър Дейнс на корицата на Elle, САЩ







2012 беше силна година за Клеър Дейнс. 33-годишната актриса триумфира на наградите EMMY и Златен Глобус с ролята си на Кери Метисън в сериала "Чужд сред свои" и се утвърди като истински значимо присъствие на пренаселения актьорски небосклон. 

Успехът съпътстваше Клеър и в личния живот. През декември тя и съпругът й Хю Денси станаха родители за първи път. 

Тези приятни събития всъщност са поводът за появата на звездата на корицата на февруарския брой на ELLE US. И дотук всичко е прекрасно.





Но не успяхме да харесаме корицата. Нито останалите снимки на Дейнс. Има нещо мрачно, нещо прекалено страховито, но не естествено и наслаждаващо, като например в добър страшен филм. Смятаме, че тази очарователна жена заслужава нещо далеч, далеч по-добро за представянето й след толкова триумфална година.

Мистериозното изчезване на Виторио Мисони



Миналата седмица бе белязана от шокиращата случка с изчезването на финансовия директор и син на основателя на лейбъла Missoni Виторио Мисони, чийто самолет изчезна безследно във водите на Карибско море на 5 януари по обяд.

На борда на малкия Britten Norman NB2, който излита от летището в Каракас, Венецуела в 11.30 часа и изчезва от радарите над архипелага Лос Рокас малко след това, освен самия Мисони е имало още шест души - съпругата на Виторио, двама негови приятели, пилотът и помощник-пилотът.

Продължителното търсене около карибския бряг по въздух и вода обаче все още не е намерило и знак за катастрофа или потъване, каквито са подозренията на властите и екипа, който се е заел с издирването на шестимата.


Мястото, откъдето изчезва самолетът

Съкрушени от тази новина са членовете на цялата фамилия Мисони, а сестрата на Виторио - Анджела - обезпокоена споделя по-рано пред италианския вестник La Repubblica, че искрено се надява брат й да е жив.

Мистериозното изчезване на Виторио Мисони потресе целия моден свят на прага на новия моден сезон с предстоящата седмица на висшата мода в Париж, после и седмиците в Ню Йорк, Лондон, Милано и пак във френската столица. Липсата на един важен от клана Мисони, управляващ финансите на компанията и неин покровител, е притеснителна от човешка и икономическа гледна точка, за което искрено съжаляваме.

Нападението над Наоми Кембъл в Париж




Доста шокиращо бе и друго събитие, свързано с нелепа случка около важна в модата личност. Става въпрос за топ модела Наоми Кембъл, която миналата седмица открито заяви в медиите, че е била нападната и ограбена в Париж.

Драмата, според думите на Кембъл, се разиграва на Rue de Moussy, а последствията за модела били разкъсано сухожилие и голяма доза вреден стрес.

Съмненията в тезата на Наоми също не липсваха. Чернокожата перла е известен с бурния си и боен нрав, което не говори добре за имиджа й. Първи се усъмниха Daily Mail, които проверяват обстойно фактите около въпросното нападение.

Според полицейския доклад обаче, двама души на мотоциклети са нападнали Наоми, докато тя се е качвала в такси - "Тя е била жестоко избутана и е навехнала сериозно крака си", издава близък до звездата.

Дано само след тази случка прекрасният Париж и великолепната Наоми да не се разделят за известно време, защото предстои поредният силен моден сезон - първо са колекциите висша мода, а след това цялото дизайнерско войнство ще покаже идеите си за есен-зима 2013/14, а ние се надяваме да видим британката на най-добрите подиуми.

Твърде много бронзов загар в рекламната кампания на Roberto Cavalli 









Звезди в новата рекламна кампания на италианския лейбъл Roberto Cavalli са две истински съкровища в модната вселена - сериозната професионалистка Каролина Куркова и по-младата Ана Вялицина - съответно чехкиня и рускиня пред обектива на италианския фотограф Джампаоло Сгура.

Усещането при гледането на този иначе зноен пейзаж, върху който красивите топ модели трябва да ни убедят в излючителния сексапил на добрата колекция Resort 2013, е за смущаващ, прекален бронзов загар, твърде много грим, който притваря не така очарователно очите, а на някои кадри се вижда некрасиво слабият силует на Куркова, който не помним да е изглеждал така в красива рокля на червения килим, където често срещаме чехкинята.

Просто не харесваме стабилната фотошоп обработка, която тук личи от разстояние. 
 

More All fashion