Следва

Най-красивата българка за 2012-та Никол Станкулова в блиц интервю за ViewSofia

Грандизона изложба подпомага талантливи деца

Георги Иванов и Питти за "Големите за малките"...

Events преди 11 години

Георги Иванов и Питти за "Големите за малките"...

Стефан Данаилов, Стоянка Мутафова, Стефка Костадинова, Димитър Бербатов, Христо Стоичков, Станка Златева, Йордан Йовчев, Иван Абаджиев, Недялко Йорданов, професор Александър Чирков, Валя Балканска и първият български космонавт Георги Иванов са само част от гост художниците в изложбата „Големите за малките” на световноизвестния италиански художник Албино Питти, която ще бъде открита на 31 януари в Галерията за модерно изкуство.

Това не е първото гостуване на италианския майстор на четката в България – миналата есен Питти изрисува тролей в центъра на София като по този начин покрепи кандидатурата й за културна столица на Европа през 2019 година. Албино Питти е сред водещите артисти и създател на две течения в съвременното абстрактно изкуство - стилът и творчеството му са тема на 24 книги, през последните 40 години има над 500 изложби и 80 пърформанса, а негови картини са изложени в музеи по цял свят.



„България повече от всякога се нуждае от своите таланти”, коментира мотивите за кампанията организаторът на събитието Марио Василев и добавя: „Освен огромен професионалист, Питти е и много добър човек – той веднага подкрепи идеята ми 60% от всички приходи на изложбата му да бъдат дарени за талантливите деца на България. С него решихме да предоставим средствата на фондация „Димитър Бербатов”, защото по този начин сме сигурни, че парите ще отидат по предназначение”. Изложбата ще бъде съпътствана от кампания, по време на която всеки ще има възможност да закупи за символична сума репродукция на картините, нарисувани от Албино Питти и едни от най-обичаните личности в България.
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?