Следва

Истински готини мъже в колекцията на Prada Есен/Зима 2013/14

Дизайнери за следене - Кирсти Уард и нейните ексцентрични бижута

В основата на марката са колекции с разнообразни и неочаквани структури, често украсени с коприна и кристали...

All fashion преди 11 години

Тя е руса, млада и много смела. Родена в Оксфордшир, Кирсти Уард учи в Манчестър, след което завършва с отличие престижния курс в Central Saint Martins. Още тогава започва нейната страст към създаването на бижута с неконвенционални структури. Забелязана е от Алберта Ферети, с която работи година и половина в Италия.
Веднага след това, през 2010 година, Уорд създава самостоятелния си лейбъл Kirsty Ward.

Само 2 години след създаване на марката й, името Кирсти Уорд е навсякъде. Тя работи смело и иновативно, което я изстрелва в света на модната индустрия и ден след ден, мястото й там става все по-заслужено. Тя е наречена „Изгряваща звезда на 2011 година” от британския Elle, a Vogue я определят като дизайнер, който „не е за изпускане”. Но вместо да се разсее и самозабрави, Кристи продължава да се развива, сериозно устремила се към върховете.

В основата на марката са колекции с разнообразни и неочаквани структури, често украсени с коприна и кристали Сваровски. Резултатът е сливане на контрастиращи и същевременно взаимно допълващи се елементи. От ключово значение за бранда е еклектичният характер на дизайнерските продукти, дело на Кирсти. Тя създава бижутата си от разнообразни материали, които най-често включват метални нишки, преплетени с плат и инкрустирани камъни. Виждаме масивни колиета с детайли от вериги, кристали и дори изкуствена трева. Младата дизайнерка не познава граници в модата и признава, че с приятеля си работят в една сфера и думата „мода” присъства във всеки техен разговор. Уард залага на смели цветове, които тя променя във всяка колекция и структурирани идеи, които се различават с огромни дози фантазия.

Лукбукът на Кирсти за сезон есен-зима 2013>>

























Младата англичанка споделя, че в нейната работа най-важен е детайлът и обръща огромно внимание на всеки акцент. Работата на Кристи се появява в редица списания, сред които Harper’s Bazaar, L'OFFICIEL, Elle, Six magazine, M magazine, Marie Claire и още много други. Целите на Уорд се насочват към разширяване на бизнеса към Токио и Ню Йорк, а ние няма да изпускаме от поглед творчеството с марката Kristy Ward.

Бижутата могат да бъдат закупени и от онлайн магазина: kirsty-ward.com

More All fashion