Следва

Обичта на известните - Шакира и Жерар Пике месец преди да увеличат семейството си

Петте любими парчета на Вили Стоянов

Тромбонист, купонджия, радетел за възраждането на духовата музика в България, преподавател, и организатор на разни готини събития...

Music преди 11 години

Тромбонист, купонджия, радетел за възраждането на духовата музика в България, преподавател, и организатор на разни готини събития - Вили Стоянов е онзи чаровен едър гологлав музикант с голямата усмивка, на когото явно не му стигат останалите занимания, ами напоследък все по-често си позволява да застава на сцената и с микрофон в ръка, за да попее.

Чували сте плътния глас на тромбона му като част от бандите “Уикеда”, “Инфинити”, “Каффе”, “Хиподил” и “Dirty Purchase”, а в последните няколко години е един от най-активните участници на днешната клубна и концертна сцена. През пролетта на 2011 Вили събра своята банда – лудият, напълно непредсказуем, цветен и щедро пръскащ добра енергия духов оркестър Brazz ViliDJ.

Работи най-често рамо до рамо с неговия кум, приятел и събрат в музиката – тромпетиста и композитор Мишо Йосифов. Заедно са в Brazz ViliDJ, в Биг Бенд Брас Асоциация, Tumbaito, РомаНено Проджект, както и в Михаил Йосифов секстет – джаз формацията на Мишо, която скоро започва усилена работа по подготовката на своя първи албум, част от който ще бъде и парчето “Открай време”, което музикантите записаха специално за кампанията на Bushmills – Bushmills Brothers.

В момента Вили и останалите симпатяги от обединението на духови музиканти Брас Асоциация са във вихъра на подготовката на 3-тото издание на Brazzobrazzie – то ще се случи от 28-ми февруари до 2-ри март 2013 в клуб Mixtape 5, но до тогава можете да слушате част от любимите му парчета:


"Труден избор, харесвам твърде много музика, това са по-скоро насоки към творчества, а не конкретни любими парчета..."

1. Ella Fitzgerald - Too Marvelous for Words  
Имам абсолютно всички записи на Елла, харесвам всичко, което е правила, но това е песента й, която най-много обичам.



2. Queen - 'Bohemian Rhapsody'
Свързам това парче с огромната ми любов към Queen и цялото им творчество, знам всичките им песни наизуст. Това е песен, която променя историята, и ми харесва много.
 



3. Rage Against The Machine - Killing In The Name
Песен, която свирехме навремето много с група Уикеда. Харесвам текстовете и идеологията на Rage, страшно фънки са, което се отнася и за RHCP и за парчето им Give It Away, продуцирано от Джордж Клинтън (George Clinton) от P Funk (Parliament Funkadelic).
 



4. Red Hot Chili Peppers - Give It Away



5. Domenico Modugno - Nel blu dipinto di blu (Volare)
Италианската песен, направила ми най-силно впечатление.
 




Виж всичко за задаващото се BRAZZOBRAZZIE 2013 тук!

Още от рубриката >>>>  

 

More Music