Следва

Breathtaker - Celine

Висш рожден ден

Италианската марка Salvatore Ferragamo, символ на лукса, стана на 80 години. Рождения си ден компанията...

All fashion преди 16 години

Италианската марка Salvatore Ferragamo, символ на лукса, стана на 80 години. Рождения си ден компанията отпразнува с пищно ревю, изложба и спектакъл в Шанхай.

През 20-те години на миналия век основателят на марката Салваторе Ферагамо заедно с братята си заминава от южното италианско градче Авелино за Америка, за да търси късмета си.

В Санта Барбара, Калифорния, талантливият обущар създава и първата си „лаборатория“ за обувки. Сред клиентите му са богати, известни и красиви американци - от Joan Crawford и Gloria Swanson до Mary Pickoford и Pola Negri.

След като години наред Салваторе създава обувки за висшето общество в Америка, той решава да се върне в Италия.

Избира Флоренция за град на обувната си индустрия. В сградата-дворец Spini Feroni се настанява седалището на най-луксозната италианска обувна индустрия.

През главната квартира на Ferragamo минават и многобройни звезди от шоубизнеса, сред които Мерилин Монро, Одри Хепбърн, Грейс Кели, а по-късно и лейди Даяна, за да си поръчат обувки, творения на изкуството.

Много от творбите на „Ферагамо“ са патентовани - като например цветното сабо, обувките с подметка като раковина, обувките с рисувана коприна, чантите от крокодилска кожа.

След като Салваторе Ферагамо почива на 62-годишна възраст, индустрията бива поета от съпругата му Ванда.

More from View Sofia

More All fashion