Следва

Сердика Център със специален Sales Meter за шопинг маниаци

Paris fashion week: Men. Или мъжете на есен 2013

Мъжете на есен-зима 2013/14 ще носят много черно, много сиво, тук-там кобалтово синьо и каре, ще се делят на...

All fashion преди 11 години

Мъжете на есен-зима 2013/14 ще носят много черно, много сиво, тук-там кобалтово синьо и каре, ще се делят на фантастични филмови герои и релани рок легенди и ще бъдат, за щастие, в истинския смисъл на думата мъже. 

Гаранция за това дава приключилата вчера Седмица на мъжката модата в Париж, а какво се случи в рамките на едни прекрасни пет дни, следва надолу в обзор на най-знаковите лейбъли, видени на подиума във френската столица. 

Valentino

На седмица на модата в Лондон видяхме типичния английски мъж - елегантен и вдъхновен от 60-те години, визия, която силно повлия и на Парижката мода. В ръцете на дизайнерите Мария Грация и Пиерпауло Пичиоли, бяха създадени истински съвършенства, поднесени с много вкус. Брандът заложи на тъмни нюанси в синьо и зелено и голяма доза гарваново черно. Забелязахме скини косюми, палта и луксозни кожени якета в класическо каре, като това при Tom Ford. Колекцията е с изцяло джентълменски черти, много секси и много шик.



И, да, следващата есен определено ще бъде сезонът на карето! 

Dior Homme



Колекцията на творческия директор на мъжката линия на Dior Крис Ван Аш може да се озаглави с името на знаменития филм „Мъже в черно”, защото това беше и основният използван цвят, въпреки че забелязахме и кобалтово синия и сивия като силни на подиума на Dior Homme. Минималистично, дори клинично чисто, както винаги, е усещането при колекциите на Ван Аш, като за сезон есен-зима 2013/14 дизайнерът добавя и малко мистерия към моделите си, вдъхновени от филма "Гатака" с Джъд Лоу и Итън Хоук. Оттам идват странните футуристични кантове върху саката, късите офицерски якички, скритото закопчаване. 

Като цяло, колекцията е много елегантна, без излишни детайли, освен един много важен - коланът.

Balenciaga



Модна къща Balenciaga претърпя голяма промяна, сменяйки криейтив директора си Никола Геские с талантливия Алексанър Уанг. Всички с нетърпение очакваме първата колекция на новото попълнение, която обаче ще се появи през март във френската столица. Тази, която видяхме на седмица на модата в Париж, е създадена от дизайнерския екип на бранда. А тя не беше нещо гениално, нищо, че бяха спазени типични за марката пропорции и силуети. Може би дори имаше повече авангардност, отколкото трябва в кройките и съчетанията, но не е лесно да наследиш изумителния Геские, затова им прощаваме.

Цветовете са пак, както при Ван Аш, черно и кобалтово синьо. Нюанси в бежово и сиво разнообразяват овърсайз палтата и панталоните, които видяхме, освен с класически дължини, и с такива до глезена. Вниманието ни определено грабнаха кадифенте костюмите с изчистени силуети и елегантите овърсайз палта. С нетърпение, обаче, очакваме да видим колекцията на Алексанър Уанг, който се надяваме да ни изненада с гения си на творец за дамската линия на Balenciaga по време на седмицата на модата в Париж. 

Givenchy



Рикардо Тиши го прави много добре, така де, смесването на стилове. Вдъхновението му пристига с чувствения свят на Givenchy и рокендрол вълната, която е толкова популярна в модата напоследък. Дизайнерът демонстрира любовта си към Америка, спорта, сексуалността и неокласицизма в есенно-зимната мъжка колекция. Мъжът е смел и силен, целият в черно и бяло. Принтът на блузите и тениските е, както винаги, иконичен, демоничен или божествен, в случая - от всичко това по много, с изображения на мистериозни символи и апокалиптични гледки.

Остър безпорядък, който толкова много ни харесва, заради дълбоките V-образни деколтета, раздвижения силует и монохромността, която се вписва до съвършенство.

Jean Paul Gaultier



Jean Paul Gaultier спретна истинско шоу, което се хареса на всички ни. Мъже, които правят стриптийз, демонстрираха уроци за напластяване на дрехи, което ни се видя много добра идея за есенно-зимния период.

Видяхме интересни триъгълни силуети, типични за 80-те години, мъже в поли и много секс. Много смелост, много иновативност, но всъщност, това е, което очакваме от бранда, заявил мястото си сред най-добрите с екстравагантно-бунтарско-маниашки визии. Цветовете и тук са черно, бяло и синьо, с малка подробност в червено, сиво и бежово.

Louis Vuitton



Дойде ред и на бранда, който никога не ни разочарова. И сега пристига сякаш от мечтите в красиви леопардови шарки, пуловери с едра плетка, големи качулки с косъм, елегантни костюми и лукс в големи количества. Цветните принтове и любимото кадифе съживяват колекцията като й придават пищност и красота.

3.1 Phillip Lim



Матрицата се презарежда и пристига по-черна от всякога с колекция на Philip Lim есен-зима. Лъскави материи и кожа влизат в ансамбъл с камуфлажни текстури, но всичко работи като едно цяло. Колекцията е тежка и сурова, което е напълно подходяща за студения сезон. Харесва ни, когато дрехите заявяват кои сме и накъде отиваме и това е, което виждаме тук - завладяващ борбен и мъжествен дух.

Saint Lauren



Saint Lauren пристигна на модния подиум със скини силуети, бохемски хипи визии от 70-те и отново много рокендрол. Визиите са много младежки, много щури и създават настроение със забавен финал.

Акцент в колекцията поставиха дългите шалове с леопардови принтове, протритите дънки и коси в очите. Не само 70-те, но и 90-те години и по-скоро гръндж стила, бяха уважени в колекцията на Saint Laurent за есента, в която има и кожа, и каре, и каубойски ботуши и развлечени пуловер, но надолу, джинсите са много скини и много секси. 

Париж затвори мъжката страница, за да отвори приказката за Haute Couture със седмицата, която стартира от днес, и в която ще имаме честта и удоволствието да наблюдаваме творенията висша мода на някои от най-добрите майстори.

More All fashion