Следва

Елизабет Джагър за Skinny

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Елизабет Джагър, по голямата дъщеря на легендата в рока Мик Джагър и една от съпругите му – моделът Джери...

All fashion преди 11 години

Принц Албер разкритикува филма за майка му

Принцът на Монако Албер II и неговите сестри Каролина и Стефани миналата седмица излязоха с официално изявление пред медиите, в което децата на покойната актриса Грейс Кели, принцесата на Монако, твърдят, че сниманият в момента филм за нейната любов с Принц Рение, е силно преувеличен.

По мнение на Албер, „това е демонстрация на безсмислен лукс и блясък, пълен с исторически неточности”. Големият син на холивудската легенда и модна икона и наследник на престола на Княжество Монако след смъртта на баща си Рение III, е категоричен, че по предварителни наблюдения по незавършената още продукция, тя е „пълна художествена измислица”.

За филма Grace of Monaco, в който Никол Кидман се превъплъщава в образа на Грейс Кели и заедно с Тим Рот, в ролята на Принц Рение, изиграват тяхната любовна история, се говореше до скоро като за обещаващ проект, който има за цел да запечата във вечността, позововайки се на документи и известни факти, една великолепна жена, родена под щастлива звезда и станала после такава, а по-късно – и една от най-обичаните принцеси.



Освен децата на Кели и Рение, от този филм на режисьора Оливър Даан се дистанцира и правителството на Княжество Монако, което отрича да е съдействало за снимките.
„Нямаме абсолютно никаква връзка с този проект, който заявява, че е животът на нашите родители.”, казва още Албер II.

Носителката на Оскар, Грейс Кели е най-известната и снимана актриса на своето време, макар и реално да участва само в десетина игрални филма. Истинската слава обаче спохожда красивата американка след като принц се влюбва в нея и я взима за своя жена на богата церемония. Това е историческо събитие, което превръща сватбената рокля на актрисата в една от най-копираните през годините.



След като официално е съпруга през 56-та, Грейс оставя филмовата си кариера и се посвещава на семейството и децата. Вечната икона на стила се превръща в такава след смъртта си през 1982 г., а причината е тежка автомобилна катастрофа.

Със сигурност предупреждението на потомството й за предстоящия филм, планиран да излезе на бял свят през 2014-та година, ще се отрази сериозно на рейтинга му, което не е добър знак за нещо, все още в процес.

Дали това ще ни откаже да гледаме филма обаче, не можем да твърдим със сигурност, но въпреки че не харесваме предупредителните сигнали за продукцията, в която вярваме, че ако не фактическа достоверност, ще има изключителни модни моменти, вероятно ще се изкушим.

Джагър в много странна фотосесия



Елизабет Джагър, по голямата дъщеря на легендата в рока Мик Джагър и една от съпругите му – моделът Джери Хол, е прекрасна, наследила най-хубавото и от двамата си родители – устните на татко си и очарователното присъствие на майка си, но не ни убеждава в класата си на модел в странната фотосесия за рекламната кампания на марката бански Skiny.



Причините са видими с просто око – изборът на фон, пресъздаващ сафари в Африка, едно от любимите занимания на британските колонизатори, и ако не беше всичко толкова очевидно изкуствено, някак като декор на нискобюджетен филм за Африка, може би щяхме да открием сексапила и екзотиката, които от бранда са целели да постигнат.

Виж всички снимки тук>>

Без Маккуин на Седмицата на модата в Париж



Силният британски лейбъл Alexander McQueen, чийто дизайнер стана част от кралската свита на Англия, няма да покаже есенно-зимната си колекция през март в Париж, където традиционно дефилира, научихме от официален източник миналата седмица.

За голямо съжаление, няма да видим прекрасните рокли на майсторката Сара Бъртън, и макар причината да е щастливо събитие, а именно - бременността й, не сме доволни от този факт, който ни лишава от сладостното очакване на поредното добро шоу във френската столица. 

Още едно шоу се отменя. Този път на Acne в Лондон



Без съмнение месец януари ни оставя изненадващи съобщения, свързани с модния свят. Започнахме с Tom Ford, който обяви, че за първи път ще присъства на шоуто в Лондон следващия месец, което е повече от хубава новина. За съжаление, после стана ясно, че Peter Som няма да присъства на седмица на модата в Ню Йорк и за десерт, бременната Сара Бъртън, която няма да покаже колекцията на Alexander McQueen в Париж.

Последната новина е, че едно от най-забавните ревюта, това на Acne, няма да бъде част от Лондонската седмица на модата. Креативният директор Джони Джоансон работи в последно време с фотографката Катерина Джеб и Musée Galliera, подготвяйки интересен проект заедно. Изготвят се колажи, които ще бъдат показани в галерията и ще включват ready to wear колекции, които следват да бъдат показани в Париж през март.

Сесията за колекцията на Mantù’s









Слънчевата и светла фотосесия за пролетно-лятната колекция на Mantù’s с участието на русата красавица Диана Мезарос е заснета от фотографа Стефано Моро ван Уик за WWD. Не харесахме обаче малко пресилените пози на модела, както и отклонения в празното пространство поглед. Може би, ако гледаше в камерата, усещането щеше да е друго! 
 

More All fashion