Следва

Играта на ViewSofia и Zepter - Финалистите: Пилешки бутчета със зеленчуци на тиган от Диян Петров

Играта на ViewSofia и Zepter - Финалистите: Пиле с праз и сметана от Златка Петрова

Сред десетките мейли с любопитни мaйсторски рецепти, избрахме пет, които ще публикуваме от днес до петък - 1 февруари...

Food преди 11 години

ViewSofia стартира една фантастична инициатива, съвместно с Zepter България, която с малко късмет и добър кулинарен усет ще донесе на някои от участниците в нея нов , адски удобен и извършващ чудеса тиган Zepter.

От вас се искаше само да изпратите на познатия мейл за игри и закачки [email protected] своята рецепта за месно ястие, което можем да приготвим с тиган за месо, придружена със снимка, с изричното условие да е или авторска, или с посочен източник към нея.

Сред десетките мейли с любопитни мaйсторски рецепти, избрахме пет, които ще публикуваме от днес до петък - 1 февруари.

Един от вас, идейните и сръчни участници в този ароматен кулинарен кoнкурс, ще спечели и тигана TP-020-24-S от Zepter България, според това колко се е харесала на екипа на ViewSofia.



Здравейте!


Моето предложение за месо на тиган е Пиле с праз и сметана

Продукти:

2 пилешки бутчета

· масло - 25 г

· праз - 2 стръка

· бяло вино – 1/2 ч.ч.

· бульон - 1 ч. чаша

· гъби - 200 грама

· сметана - 200 г заквасена

· сол - на вкус

· черен пипер - на вкус

· индийско орехче - на вкус

ПРИГОТВЯНЕ:

Бутчетата се заваряват, за да се препенят. Запържват се от двете страни в маслото до зачервяване и се изваждат. Пържим в тигана гъбите. Към тях добавяме и нарязания на колелца праз и се задушава до омекване.
След това се изсипват бульонът, бялото винo и сол. Слагаме и бутчетата. Захлупва се и се оставя около 15 минути да ври. Слагаме подправките чер пипер и малко индийско орехче. Когато се посгъсти малко, се прибавя сметаната. Обърква се добре и се маха от котлона.


Златка Петрова


More Food