Следва

Стил урок на седмицата - Layering

Paris Haute Couture Пролет 2013: Maison Martin Margiela

Виждат се ориенталски мотиви, които украсяват платове, има и малко от елегантността на 20-те, и завършва с един...

All fashion преди 11 години

След официалното признание към Мартин Маржела за моделиерския му талант с вписването на лейбъла в листата с дизайнери висша мода, се оказа, че белгиецът наистина е заслужил похвалата на праволинеен Париж.

И няма как да не се развълнуваме от неговото първо истинско haute couture участие по време на Седмицата на висшата мода във френската столица.

Един бърз първонaчален поглед ни бе достатъчен, за да се закълнем в роклята на цветя от чиста коприна с невидим черен воал (надолу), която на мига стилизирахме виртуално върху любима холивудска знаменитост по време на предстоящите награди Оскар, а като цяло впечатлението е за много ръчен труд и по-малко деконструктивни кройки.

Скромната по брой модели колекция пролет 2013 на уникалния белгиец (само 19 са в сравнение с над 80 при Chanel, близо 50 при Готие) влиза блестящо точно в определение висша мода - много детайли, личи пришиване на ръка, използване на скъпи и бляскави материи като коприна и тюл.

Като цяло обаче концепцията не е сменена - имаме отново "сурови", незавършени по структура сака, авангардни съчетания от цветове и елементи и само един чифт жестоки боти на платформа, които различават Маржела от всеки друг висш лейбъл. 

Виждат се ориенталски мотиви, които украсяват платове, има и малко от елегантността на 20-те, и завършва с един ефектен финал от три модела, сътворени от обемисти произведения в металически нюанси.

Маржела, от първия до последния модел следва надолу: 


































 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.