Следва

Facebook моменти: Какво правиха Николета, Алисия, Златка и Венета през последната седмица?

Звездни и мотивиращи: 7 цитата на месеца

Цитатите са хубаво нещо. Крилати фрази и мисли, които ни поощряват...

Events преди 11 години

Цитатите са хубаво нещо. Крилати фрази и мисли, които ни поощряват, характеризират и стимулират. Повечето от тях крият голяма сила в себе си. Толкова голяма, че никога не можем да им се наситим. Затова решихме, че трябва да ги има на нашите страници... особено пък в понеделник и то последния от месеца, когато се нуждаем най-много от силни думи за повече концентрация. Днес стартираме с цели седем любими мисли, които звучат така...

Миранда Кер, супермодел

"Аз спазвам правилото 80% добра храна и 20% угаждане, което работи перфектно за мен и моето тяло. Обичам храната и ми харесва да си похапвам свежи органични продукти. Живея според философията, че красотата започва отвътре и полагам усилия да давам на тялото си необходимите му хранителни вещества." 

Стив Джобс, предприемач и изобретател 



"Хората смятат, че концентрация означава да казваш „Да” на нещото, върху което се концентрираш. Но изобщо не е така. Концентрация е да казваш „Не” на стотиците останали добри идеи. Трябва да избираш внимателно." 

Анджелина Джоли, актриса



"Ако психичеси здрав е този, който смята необикновените неща за грешни, то аз предпочитам да съм шибана откачалка!" 

Джон Ленън, музикант 



"Когато бях 5-годишен, майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище и ме попитаха какъв искам да стана като порасна, написах “щастлив”. Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че не разбират живота."

Уейн Дайър, писател 



"Живеем в прекалено шумен свят, в който сме почти непрекъснато заобиколени от силна музика, сирени, строителни машини, ръмжащи камиони, машини за събиране на листа, косачки и т.н. Тези неща натикват тишината, от която се нуждаем, в ъгъла. Хората не само отбягват мълчанието, но и се плашат от него. В пространството между мислите ви има кратко мълчание, което с практика можете да усетите. Именно в това тихо пространство имате възможността да откриете жадувания покой във всекидневния си живот. Никога няма да познаете този покой, ако нямате пространства между мислите си."

Лао Дзъ, китайски философ 



“Когато всички узнаят, че красотата е красива, това е грозно вече. Когато всички познаят доброто като доброта, това не е добро. Тъй явното и неизявеното едно от друго се пораждат; трудното и лесното взаимно се създават; дългото и късото взаимно се сравняват; високото и ниското взаимно се допълват; звучно и беззвучно взаимно хармонират; предишно и следващо взаимно се редуват."

Даниел Крейг, актьор 



"Винаги съм живял така, сякаш всичко ще свърши утре. Така съм сигурен, че няма да пропусна нищо важно."
 

 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?