Следва

Разсъжденията на една блондинка - Алина Дуарте за тайните на съблазняването и уроците на живота

Разсъжденията на една блондинка: Алина Дуарте за красотата, пластичните операции и нощния живот

Тя е руса, синеока и атрактивна колкото си искаш. Алина Дуарте обаче може да срещнеш само вечер, когато...

Други преди 11 години

Тя е руса, синеока и атрактивна колкото си искаш. Алина Дуарте обаче може да срещнеш само вечер, когато започва работното й време - професията й е да танцува и забавлява публиката в най-посещаваните клубове в София. През другото време спи и наваксва енергия за поредната силна парти нощ.

Алина идва в града по странен маршрут - Минск - Пловдив - София, и има много да разказва за приключението на живота си, сцената в клуба и пластичните операции, по които по едно време е била пристрастена.

Еклектичната комбинация между дипломиран филолог и професионален танцьор на платформа е другата много интересна част от биографията на тази изумителна блондинка, която наред с лекотата, с която приема препятствията и проблемите, има удивително добро чувство за хумор. Откровена е толкова, че моментално ни спечели за дълъг разговор.

Поканата дойде от нас, но късното кафе се случи у тях, в единствения й свободен ден - неделя вечер, когато нощна София обикновено спи дълбоко. Започнахме да нищим красотата, любопитствахме за това колко струва поддържането на една толкова ексцентрична жена, и продължихме с темата за секса, танците и другите й страсти. 

Показа ни книгите, които държи в библиотеката си, надникнахме в личния гардероб на една нощна фурия и разговаряхме дълго за всичко това.

V. S. Алина, какво е да живееш през нощта? Какво става, когато денят се губи?

А. Д. От малка съм си нощна птица. Свикнала съм денонощието да ми е обърнато. Вечерно време човек е много по-спокоен. Работата ми например, не е лека. Не е както си мислят всички- качваш се горе на сцената, танцуваш,кълчиш се. Не е така, защото през цялото време си в светлините на прожекторите и не виждаш кой те гледа. Трябва много да се внимава какво правиш, защото винаги можеш да станеш за резил.

V. S. Би ли заменила този начин на живот с друг?
А. Д.
Само с нещо, свързано с работа през нощта. Предпочитам да работя вечер. Преди да бъда танцьорка, работих като преводач и нощите ми бяха заети със 7/8 часа четене, редакция, превод.



V. S. Как поддържаш фигурата си?
А. Д.
Всяка вечер правя коремни преси и докато танцувам. Преди правих по 2000 коремни преси, а сега по 500. Аз съм роб на тялото си от много години. Не мога да си представя един ден да не направя някакво упражнение, дори и за 10 минути, защото си мисля, че дори и един ден да пропусна, целият ми труд отива „по дяволите”. Малко е и на психическа основа от една страна. Преди тичах много в парка, но останах без колена. Един ден се събудих и ми връчиха патериците. И трябваше да се откажа.

V. S. Колко забрани спазваш, за да изглеждаш толкова добре, колкото изисква работата ти?
А. Д.
По принцип трябва да си само на вода, ябълки и кафе…и цигари. Но понякога човек не може да издържи на някои изкушения, особено ако е чревоугодник като мен. Яденето е най-хубавото нещо на света. Никой не може да ти го отнеме. То си е само твое. Сядаш си, хапваш си, никой не страда, никой не нараняваш. Същевременно можеш и нещо полезно да направиш, като да почетеш малко. В моя случай обаче, цигарите ме спасяват от това да не мисля за храна. Пуша по 2 кутии на ден, което е ужасно, защото е много вредно и е по-добре да хапнеш. Но аз правя и двете. Ям по веднъж на ден, но по много.



V. S. Кой е по-големият грях на танцьора- килограм отгоре или умора?
А. Д.
То това не е грях. Когато си уморен, отиваш машинално на работа. Килограм отгоре…зависи къде, ако може да се прикрие не е проблем.

V. S. Трите ти най-важни точки в програмата ти за красота?
А. Д.
Лицето задължително. Облеклото. Макиажът например, е само за подчертаване. Сценичният ми грим подчертава, че аз съм танцьорката, а не сервитьорката. Танцьорът е и артист, в крайна сметка. Не е кълчене и пози. В ежедневието ми, най-важно е да си свеж, отпочинал и да имаш настроение. Това придава красота на всеки.

V. S. Има ли нещо, което не ядеш?
А. Д.
Не ям свинско. Но не си позволявам и сладко. Преди 2 години, имах страшен режим. Две седмици напред знаех какво ще ям. Събота ми беше сладкия ден и цяла седмица живях за да дойде. Менюто ми включваше да речем 400 грама хляб „Бонус”, един домат и малко моцарела. Цял ден не ям, за да мога вечерта спокойно да си седна и да се нахраня. Ям много оризовки.



V. S. А някоя тайна билка, заклинание или суеверие, за да си във форма?
А. Д.
За да си във форма няма суеверия и заклинания. Особено ако си християнин, вярващ човек, трябва да си далеч от тези неща. Но е много хубаво да се пости. Аз спазвам руски пости, когато Нова година е на 14-и януари, а Коледа на 7-ми.

V. S. Колко важни са мъжете за красотата на една жена?
А. Д.
Не знам къде съм го чувала, че жените не се правят за мъжете, а за жените. Ние много добре знаем, че мъжете ни предпочитам голи, без грим, но основно се гримираме за жени. Аз не полагам грижи за никой друг, освен за себе си. Работата ми позволява да направя това, което не бих направила никъде другаде. Не обичам да ходя на дискотеки, кръчми, барове, не пия, а да отида да изхарча пари за вход и алкохол не си го представям. А сега като работя в заведение, мога да си позволя да си сложа екстравагантен грим, а наскоро дори, видях в един магазин огромни изкуствени мигли и си помислих, че няма къде другаде да си ги сложа, освен на работа. Аз дори и бал не съм имала, защото не си познавах съучениците, тъй като смених 9 училища за няколко години. В крайна сметка се поддържам, заради мен самата, не заради някой мъж.



V. S. Кой е задължителният ти козметичен продукт…
А. Д.
Чистият въздух. Нищо друго не помага. Правила съм експерименти, лятно време отивам на планина за една седмица и се изчиствам напълно. Надявам се да измислят хапче на младостта, за да не се налага да се мажем с кремове и лосиони.

V. S. Прическата си правиш… при себе си. Сама се подстригвам, защото фризьорите винаги режат много повече, отколкото им казвам. Трудно се поддържа руса и дълга коса. Може да имам и пет косъма, но пазя дължината си. Мога да експериментирам с прически, докато късата коса си е само къса и не може да се променя много. Също сама оправям и маникюра си.



V. S. Маските за коса… си купувам от фризьорските салони. Имам си керамична преса за коса и предпочитам сама да се грижа. Използвам маски на L’Оreal.

V. S. А лицето… използвам маските на Sisley и La prairie. Веднага се усеща ефектът, въпреки че годините всичко си взимат и няма как да се предотврати без естетическа хирургия.

V. S. Кога се намесва пластичната хирургия и необходима ли е тя, според теб, за да изглеждаме във форма?
А. Д.
Когато се налага - да. Аз имам много интервенции. Даже ми е писнало да виждам скалпели. Имах мания за по-големи устни и четири пъти ми слагаха Хиалуронова киселина и 2 пъти липофилинг и давах по 300 евро на месец. Най-накрая ми писна и си сложих силикон, но едната страна изглеждаше по-голяма от друга и отидох да ми ги регулират, но после стана обратното - айде пак от другата страна, и с времето станаха огромни. След това, „докторе махай силикона” и после още една, две и три и поправки. Имам 3 неуспешни операции на носа. Като бях малка тренирах таекуондо и ми го разбиха. Израсна накриво, не можех да дишам, отделно едната ми ноздра беше запушена. Исках да си направя операция, за да дишам по-леко, същевременно да ми намалят носа. След първата операция нямаше никакъв ефект, носът си ми беше същият, а докторът ми каза, че по-малък няма да ми отива. Но аз исках по-малък, все пак аз си плащам. Направиха ми чип, но аз пак не можех да дишам. Последните пъти толкова много го бяха пипали, че ми спукаха един капиляр. Ходех с оток известно време, накрая нищо. Хвърлени пари на вятъра. Имам силикон и в гърдите. Исках да ходя без сутиен и същевременно гърдите ми да са на високо. Той пък ми сложи много по-големи, отколкото исках. После исках да ми ги повдигне, но той отказа. Каза, че вече не иска да се занимава и така се спрях.



Какво ни сподели още Алина с очарователна откровеност за секса и любовта, за заниманията й извън танцуването, за книгите в библиотеката й и дрехите в гардероба й, за мъжете и България, чети в четвъртък! 
 

More Други