Следва

Симона Пейчева се развежда, има друг мъж в сърцето й

Творческо студио на НХА в Сите Дез Арт, Париж

В изложбата участват преподаватели и дипломирани магистри, които са работили в ателиетата на НХА в Сите дез ар, Париж по резидентската програма на Академията за творческа специализация..

Events преди 11 години

ТВОРЧЕСКО СТУДИО НА НХА В СИТЕ ДЕЗ АР, ПАРИЖ

В изложбата участват преподаватели и дипломирани магистри, които са работили в ателиетата на НХА в Сите дез ар, Париж по резидентската програма на Академията за творческа специализация. Програмата е двумесечна и дава възможност на художниците за престой и културен обмен в един от най-престижните центрове на изкуството.
Авторите в изложбата ще представят живопис, рисунки, пластики , фотографии, плакати и инсталации, създадени в творческото студио на НХА в Сите дез ар, Париж.

Участват: преподаватели - проф. Мая Богданова (специалност „Мода“), проф. д.изк. Чавдар Попов (специалност „Изкуствознание), проф. Валентин Лилов (специалност „Резба“), проф. Андрей Даниел (специалност „Живопис“), проф. д-р Олег Гочев (специалност „Стенопис“), доц. д-р Кристина Борисова (специалност „Плакат и визуална комуникация“).
Магистри: Мая Стайкова (специалност „Плакат и визуална комуникация“), Аблена Георгиева (специалност „Книга и печатна графика“), Десислава Лазова (специалност „Рекламен дизайн“), Деница Дакова – (специалност „Резба“), Велина Кокалова (магистърска програма „Фотография“), Анелия Калева (специалност „Книга и печатна графика“), Румен Панайотов (специалност „Скулптура“), Ран Манолов (специалност „Книга и печатна графика“), Ирина Владимирова (специалност „Индустриален дизайн) и Диана Василева (специалност „Резба).

МОДУЛАЦИИ е наименованието на серия от живописни и скулптурни произведения на проф. Валентин Колев, създадени през изминалата година. Авторът ще представи 30 броя пластики от хартия, бронз, камък и метал, изработени на принципа на модулите. Живописните творби на художника са на дървена основа, в една и съща модулна форма.
Валентин Колев е роден през 1948 г. в Пловдив
Завършва НХА през 1978 г при проф. Добри Добрев
От 1980 г. е преподавател в Академията.
От 1991г. – доцент, а от 1996 г. – професор по живопис и композиция в катедра „Живопис“.

Откриване – 1 февруари (петък), 18:00 часа
Галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1

На 1 февруари от 18:00 часа в галерия„Академия“ ще бъде открита изложба, представяща произведения на преподаватели и студенти, които са били в творчески отпуск и творчески специализации през изминалите 2011 и 2012 години.
 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?