Следва

Дъжд през зимата

За първи път - Vogue ще се управлява от мъж

Прецедент във Vogue - за пръв път в 120-годишната история на най-престижното модно издание в света на най...

All fashion преди 11 години

Исторически момент във Vogue - за пръв път от близо от 30 години на най-високия пост в най-престижното модно издание в света, този на главен редактор, се възкачва мъж.

Революцията помете традицията, а чудото стана на територията на Тайланд, където 46-годишният Кулавит Лаосукcри (в розова риза на снимката горе) отвя конкуренцията и хвана кормилото на местното издание на Библията. То е 21-то по ред в империята на Vogue и стартира с първи брой именно сега - Февруари 2013.

Истината е, че от показаното във въпросния премиерен брой, работата на Лаосукcри е повече от добра и заслужава бурни аплодисменти - броят е напълно разпродаден в първите няколко дни след дебюта, което обаче не е успяло да замъгли съзнанието на главния редактор в мъжки род:

"Гарантирам, че вторият, третият, четвъртият брой ще са още по-добри!", заявява дебютантът със завидно самочувствие.

И добавя:

"От гледна точка на бюджета, ние сме много дребни сред обширното международно семейство на наето издателство. В сравнение с останалите ни предстои още много работа, докато се докажем."



Имената на колегите на тайландеца познаваме отдавна, те са по-лесно произносими в общия случай и до едно са на тайфуни с нежни имена - Анна Уинтур в Америка, Александра Шулман - Великобритания, Франка Созани - Италия, Емануел Алт - Франция и т.н. Не бива да се пропусне и името на Анна Делло Руссо, която е креативен директор на японското издание и на която, както се смята, се дължи буйният успехна Vogue в Страната на изгряващото слънце.

Ще видим как ще е в Тайланд. Прецедентът е налице, а това винаги е интересно.
 

More All fashion