Следва

Дженюъри Джоунс с различна прическа за Vs Magazine

Лицето ни харесва така... Подстриганите вежди на Мариакарла Босконо в Elle Франция

Моделът Мариакарла Босконо и красивото й лице са на фокус за фотосесия в Elle Франция и правят впечатление с...

Celebrity beauty преди 11 години

Моделът Мариакарла Босконо и красивото й лице са на фокус за фотосесия в Elle Франция и правят впечатление с прецизния лек грим и великолепно изваяните скули, като последните са недостижима мечта за онези, които ги нямат.

Прелестният супер модел и отскоро майка, притежава съвършена форма и в друга много деликатна зона от женското лице - веждите, които често са най-голямото предизвикателство в грима.

Освен извивката, която е неоспорима и почти непобедима природна даденост, тук при Мариакарла харесваме и плътността им - линията е дебела, но прецизно сресана, а косъмчетата са подстригани почти до основата, с което е отстранен обемът им, за да не са акцент, а да прилягат като картинка върху лицето.

Тогава гримът може да е само подчертаващ, защото веждите не отнемат вниманието, а само го задържат върху цялостната визия.





Разбира се, професионалната намеса, първо, за правилната индивидуална форма и, второ, за по-нататъшната поддръжка на такива красиви и изящни вежди ще е необходима, а в салона за красота ще вземат около 10 лева за процедурата. Ежедневната грижа те да са винаги безупречна част от лицето обаче идва от нас – сресване, оцветяване и скубане на поникналите косъмчета са наложителни.



Моливът за вежди тук няма да е достатъчен, ще ни трябват и четка и правилната пинсета. Точно затова е сетът на Clarins Pro Palette, в който се съдържат 3 цвята сенки за вежди, 1 цвят сенки за очи, вакса за фиксиране на веждите и аксесоари- пинсета за вежди, двоен апликатор за нанасяне на сенките за вежди и очи, четка за нанаясяне на ваксата за вежди. Цената му е 79 лв. 

Цветът е препоръчително да е в тон с този на косата, може и малко по-тъмен при блондинките или по-светъл при брюнетките.
 

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя