Следва

5 февруари, вторник - Ашли Олсън

Да си припомним: Ден за диета с извара и банан

По отношение на банановите дни, менюто е примерно такова – на закуска чаша обезмаслено мляко и един банан...

Health преди 9 години

Изварено-банановата диета се отнася към нискокалоричните диети. Спазвайки я, може да се загубят до три килограма само за четири дни. Към тази диета е най-добре да се придържаш в продължение на четири дни, максимум седем, не повече. Тя е доста ефективна, тъй като се базира на полезни компоненти като банани и извара, които засищат, при това са ниско калорични. В тях има много минерали, калций и витамини. Засища добре, така че няма да умираш от глад по време на спазването й.

Тази диета е твърде добра, при това не само като средство за загуба на тегло, но и като разтоварващо хранене или за изчистване на организма.

Нещата са доста прости – през първия и третия ден на диетата трябва да се яде извара с плодове, а през втория и четвъртия ден се ядат протеинови храни с банани.



Примерно меню: Закуската се състои от един грейпфрут и 120 грама извара, обядът от някакъв плод и 120 грама извара, вечерята се състои от грейпфрут и 120 грама извара.

По отношение на банановите дни, менюто е примерно такова – на закуска чаша обезмаслено мляко и един банан, за обяд едно варено яйце и един банан, за вечеря 200 грама варено постно месо и два банана.

Придържайки се към тази диета е препоръчително организмът да получава достатъчно течности, като негазирана минерална вода или неподсладен зелен чай. Ако искаш да подобриш резултатите си е добре да съчетаеш тези четири дни на диетата с физически упражнения. Умереното натоварване е препоръчително, например 30 минути леки упражнения или спортно ходене.



Тази хранителна диета се прилага само веднъж месечно. След месец може отново да се направи, ако резултатите са добри.

ПЛЮСОВЕ
За много кратко време (диета е предназначена за 4 дни), може да се отслабне с 3 кг.
Само вкусни продукти – извара и банани.

МИНУСИ
- Както при всяка моно-диета е строго забранено да се прилага за по-дълъг срок.
- При спазването на такъв режим на хранене рязко се ограничава приемът на важни органични съединения, както и на витамини и минерали. По такъв начин, подлагайки организма на постоянен стрес, съществува риск трайно да се наруши обмяната на веществата и да се навреди сериозно на здравето.

Ето защо към загубата на тегло, трябва да се подхожда много внимателно, този случай не прави изключение.
Успех!

Една подходяща за всяко време диета, с помощта на която ббързо можем да влезем във форма.
Оригинална дата на публикуване: 4. 02. 2013 година.

More from View Sofia

Какво представлява пескетарианската диета и здравословна ли е тя?

Food преди 1 месец

Всички сме запознати с растителното хранене, но не всички можем да се премахнем толкова много храни от живота си. Или може би искате да сте вегетарианец или веган, но просто наистина обичате суши. Така или иначе, пескетарианският начин на живот може да отговаря на вашите предпочитания.

Какво си хапват звездите, когато са на диета? - 22-дневната веганска диета на Бионсе

Health преди 8 години

Бионсе ни е любимка, защото освен безумно талантлива, дивата винаги изглежда зашеметяващо. Даже напоследък знойната красавица гордо демонстрира по-гореща фигура от всякога...

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.