Следва

Гениални прости неща – Супа от аспержи

Питиета с потекло

Намираме се в Black Label, посрещнати с усмивка и опияняваща атмосфера. За да дегустираме първи луксозната водка...

Food преди 15 години

Сутрин, време за кафе, но днес графикът с питиета е друг.

Намираме се в Black Label в 11.00 часа сутринта, за да дегустираме първи луксозната водка Belvedere и едномалцово уиски Glenmorangie.

Специално за събитието, което събира на куп елитни медии и собственици на столични топ заведения, е пристигнал Хавиер Монклус.





Хавиер е тъмен мъж, на около 50, с неустоима прошарена коса и изящен нюх към лукса. Професионално той е свързан с LVMH Луи Вютон Моет Хенеси, империята, под чиято „шапка” са любимите ни брандове Louis Vuitton, Loewe, Donna Karan, Givenchy, Kenzo, Guerlain, Christian Dior, където е част от екипа за обучения за Европа.

Първият тур е в света на водката. Хавиер прави сравнителна дегустация на Belvedere, заедно с други представители на пазара - Руский Стандарт – традиционен руски вкус; Absolut Lebel - съчетание на качество и цена; Finlandia – класика.

Belvedere e oт полски произход, с класически мерки 500г., изящна, красива, пленителна и луксозна. Познават я навсякъде в САЩ и Европа, винаги отбелязва присъствие в хай баровете в Италия и Великобритания. Най-добри приятели –
Бийонсе, Джъстин Тимбърлейк, Марая Кери, Мадона, Дейвид и Виктория Бекъм, Брус Уилис, Памела Андерсън, Ева Херцигова и още много.

„Когато създадохме водката преди 11 години, идеята ни отведе в търсене на най-забележимия вкус, този който ще разпознаеш дори в добре миксирано състояние и успяхме. Belvedere има мек и характерен аромат на златна ръж, израстнала в полята на Полша, с пленителните ванилови нотки."

Водката става световно достояние благодарение на Джордж Клуни и Джей Зи, вторият снима клиповете си с фокус именно върху нея. А когато Клуни бива поканен при Джей Лено, той отива с познатата бутилка и две чаши, с които пият по време на предаването.





След кратка почивка продължаваме дегустацията с уиски Glenmorangie, или още познат като „любимия малц на Шотландия”. Истинските ценители успяват да доловят в неговия вкус 26 различни аромата!





Glenmorangie се прави от 1843 година, с хиляди шотландски пинизи в процедурата – за дестилацията, за специалната дървесина на бъчвите, за допълнителните аромати.





Хавиер разказва легендата за 16-те мъже от Тейн. Това са всъщност майсторите от дестилерията, които при основаването й са били 16 на брой.

И до ден днешен традицията се запазва и когато един от майсторите се пенсионира или оттегли, го заменя друг, така че бройката винаги остава една и съща.

More from View Sofia

More Food