Следва

"Като две капки вода" излиза на сцената тази пролет

Петте любими парчета на Митко Кърнев

Той е основател на една от най-успешните български групи през последното десетилетие, та дори и повече...

Music преди 11 години

Той е основател на една от най-успешните български групи през последното десетилетие, та дори и повече - "Д-2", на 39 години и ерген. Неговото име, както вече се досещаш, е Димитър Кърнев.

Започва кариерата си през далечната 1994, когато Илия Кънчев го взима за китарист в група Импулс, по-късно закратко е член на група Сленг, работи като гост-музикант с Ани Лозанова и Дони и Момчил, докато през януари 1999 заедно с певецът Дичо Христов създават Д-2. Митко е основен композитор на групата и е автор на хитовете :"Ледено момиче", "Не мога да спра да те обичам", "Аз и Ти" и "100 години". През 2006 китаристът сменя вокалистa на групата Дичо с Деян Каменов. Сменя се и цялостното звучене на групата, но Димитър смята, че така групата е профилирала аудиторията си и тепърва ще следват още по-големи успехи. Така и става!

Въпреки популярността, която китаристът натрупва през годините, рядко може да бъде видян под светлината на прожекторите, освек ако самият той не е на сцената. Музикантът не обича излишната медийна слава и звездната суета и рядко се появява на светски събития или на страниците на списанията, но днес той е гост на нашата рубрика "Петте любими парчета..." и за нас е удоволствие да ти ги представим:

All Along the Watchtower - The Jimi Hendrix Experience

 Prince - Purple RainD2 - Нямаше кой да ни кажеRadiohead - There, ThereD2 - Sex, Лъжи & Музика

 
Още от рубриката >>>> 

 

 

 

More Music