Следва

Гаджето на Мадона в страстна фотосесия за V Magazine

Пет причини да носим слънчеви очила през зимата

Как предпазвате очите си през зимата? Едни ще кажат: "Ами, понякога…", а други: "Защо някой трябва да носи слънчеви очила през зимата?"...

All fashion преди 11 години

Как предпазвате очите си през зимата? Едни ще кажат: "Ами, понякога…", а други: "Защо някой трябва да носи слънчеви очила през зимата?".
Всъщност вие сте двойно изложени на ултравиолетови лъчи през зимните месеци - на първо място от самото слънце, освен това от снега, действащ като огледало, което отразява втора доза ултравиолетови (UV) лъчи в очите ви и причинява снежна слепота. Това прави зимата един от най-важните сезони на годината, когато трябва да предпазвате очите си от потенциално опасните въздействия на слънцето. Ето пет причини да носим слънчеви очила и през зимата според KWIAT:

Причина 1 – Слънчевите очила намаляват отблясъците от слънцето.
Когато зимните снеговалежи покрият земната повърхност и тя се превърне в сняг и лед, изключително силното отражение причинява ослепителни отблясъци, които увреждат зрението. Тези отблясъци са особено опасни по време на шофиране, разходки в снега и практикуване на зимни спортове. Висококачествените слънчеви очила, предлагани от KWIAT значително намаляват тези отблясъци. Поляризираните стъкла са ефективни при екраниране на очите от опасните отражения в снега.

Причина 2 – Слънчевите очила защитават очите от вредните UV-лъчи.
Излагането на UV-радиация се свързва с развиване на катаракта – т. нар. „перде на очите”. Освен това уврежда роговицата, а в дългосрочен план се развива и макулна дегенерация. Очите на всички рано или късно развиват катаракта с напредване на възрастта, но UV-лъчите ускоряват значително този процес.

Причина 3 – Слънчевите очила предпазват от студения вятър и прах.
Слънчевите очила създават ефективна бариера срещу вятъра и предпазват очната влага, като намаляват изпаряването и запазват комфорта на очите. Носенето на слънчеви очила защитава контактните лещи от изсушаване и предпазва роговицата от носените от вятъра частици. Плътно прилепналите очила предпазват от такива наранявания.

Причина 4 – Слънчевите очила намаляват умората на очите и главоболието.
Зеницата контролира колко светлина да достигне до чувствителната ретина в очите чрез свиване при повече светлина или разширяване на тъмно. При много ярка светлина обаче, зениците не могат да се свият достатъчно и това ни кара да свиваме постоянно очи. Това обаче води до преумора на очите и главоболие. Слънчевите очила намаляват количеството светлина до комфортно ниво и намалява болките от ефекта на умората.

Причина 5 – Слънчевите очила подобряват зрението.
Очите се нуждаят от точно определено количество светлина, за да се радваме на добро зрението по-дълго време. Твърде малко светлина също не е добре. Тя отслабва зрителната острота. KWIAT препоръчва носенето на качествени слънчеви очила, за по-добра защита и зрителен комфорт.


За да разгледате снимки на слънчеви очила предлагани от KWIAT и да откриете най-подходящите за Вас, вижте профила на KWIAT във Facebook или посетете нашият интернет сайт www.kwiat.bg.

 

More from View Sofia

More All fashion