Следва

Онлайн зареждане - 15 страхотни чифта слънчеви очила

NYFW: 5 великолепни тенденции в 12 силни ревюта от Седмицата на модата в Ню Йорк

Празникът на великолепието и любовта към модата продължава с пълна пара в Ню Йорк, където на 6 стартира...

All fashion преди 11 години

Празникът на великолепието и любовта към модата продължава с пълна пара в Ню Йорк, където на 6 стартира първата от всичките четири специални седмици на модата за сезон есен-зима 2013/14, и ще приключи на 14-ти февруари, за да се премести в Лондон и да продължи в Милано и Париж.

Звездите обличат най-новите си дрехи, подарък специално от дизайнера, чието шоу ще красят от първи ред, блогърите и модните редактори са нащрек за всяка нова стилистична хрумка, а сплетните и сладкото шушукане зад кулисите на модата не спят.

През изминалите шест дни от тази модна седмица, видяхме целия разкош на идващата есен, който Alexander Wang, Altuzarra, Prabal Gurung, Victoria Beckham, Diane Von Furstenberg налагат от платформата на своя runaway.

А ние успяхме да откроим точно пет много силни тенденции, които очевидно ще се затвърждават и в оставащите дни.

Ето кои са те, изведени от 12-те най-силни ревюта на NYFW до този момент:

Блузон


DKNY


Rag&Bone


Tibi


VPL


Tommy Hilfiger

Много градска дреха, която приветсваме с кеф в гардероба за следващата есен. Причината е ясна - блузонът е абсолютен easy chic, постижим в секунди.

Гладка кожа


Altuzarra


Derek Lam


Prabal Gurung


Tibi


VPL

Един тренд, който наследяваме от изминалата есен и с удоволствие го продължаваме в година 2014. От кожа е всичко - поли, панталони, манта и тренчове, от кожа са топовете, роклите или пък отделни детайли.

При VPL, Tibi и Derek Lam кожата е в комбинация с други материи, като трикото, но може да е от край до край като Prabal Gurung и Altuzarra.

Наслояване


Altuzarra


DKNY


Tommy Hilfiger


VPL


Rag&Bone

Един особен стилистичен прийом, на който ни учат най-смелите, е напластяването на дрехи.
Тенденция, която от всичко видяно до тук на New York Fashion Week, се отличава като акцентът на есен-зима 2013/14. Само че по-правилно е да я наречем - натрупване на дрехи, защото точно такава е асоциацията. 

Напластяват се риза, с пуловер, със сако, а отгоре палто, и всички те в различни дължини, което създава илюзия за една великолепна безкрайност на визията.

Рязана талия


Victoria Beckham


Tibi


Tommy Hilfiger


Alexander Wang


Jason Wu

Изобилието на всякакви геометрични форми и силуети в ревютата от Седмицата на модата в Ню Йорк, видени дотук, прилича повече на архитектурно, отколкото на модно изложение. На сложни конструкции неизбежно е подложена и талията, която може да е високо горе под бюста, точно на кръста или ниско при ханша. Просто минимализмът не е почит този моден сезон.

Реглан ръкав


Altuzarra


DKNY


Victoria Beckham


VPL

Оформя геометрично раменете, които са изключителен обект на изследване и експерименти от дизайнерите на седмицата на модата в Ню Йорк. Реглан ръкавът е използван като ефект, скроен върху рокли, палта, якета, блузи.

Детайли от кожа с косъм


Altuzarra


Victoria Beckham



Jason Wu


Thakoon


Tibi

Към сложните архитектурни кройки есента на 2013-та добавя и разкошни детайли от кожа с косъм, които се очертават като силен и любим тренд на дизайнерите от нюйоркския подиум.

Върху яки, върху ръкави, ръкавици или наметки, тук нямаме предвид палтата от кожа с косъм, които си остават в своя величествен замък и през следващия студен сезон, кожата с косъм е разточителният мотив във всяко ревю на NYFW. 

Дали ще видим тези открояващи се като силни тенденции отново до края на Седмицата на модата в Ню Йорк, 14 февруари, предстои да проследим с огромен интерес.

 

More All fashion