Следва

"Love Me" от Charlotte Olympia

Readers' Profile: Гардеробът на Стефи Димитрова

Букет от рози стои в хола на прелестен артистичен апартамент в центъра на София, а уханието на два вида чай вече...

All fashion преди 11 години

Букет от рози стои в хола на прелестен артистичен апартамент в центъра на София, а уханието на два вида чай вече ни е предразположило за приятелски разговор и истинско разхвърляне на дрехи и обувки, каквото ще се случи минути по-късно на същото място. Защото надничането в гардероба на толкова интересни хора е част от големия кеф на работата ни.

Стефи умее много неща едновременно, но основното й занимание е в областта на маркетинга. Стилът й е умерено артистичен, със стабилно присъствие на винтидж неща, удобни градски обувки и любов към аксесоарите с история.

Специално за нас, един от най-готините ни читатели и приятели, сподели всичко за личния си гардероб и красивото си лично пространство:

V. S. Опиши ни себе си с 3 думи?
С. Д. 
Хаотично разумна, неорганизирано отговорна и умерено откровена.

V. S. Значи си една прекрасна смесица от стилове? Така ли е и в гардероба ти?
С. Д.
Да. Имам доста винтидж неща, а също и модерни. Предпочитам по-скоро находки, отколкото нещо, което лесно можеш да си купиш. Със сигурност нямам спортен стил. По-скоро стрийт casual.

V. S. Любими марки имаш ли си?
С. Д. 
Има много дизайнери, които харесвам. Имам приятелки, които наскоро отвориха втори магазин „Maria Queen Maria”. Дрехите са много деструктивни. Обичам Elie Saab. Искам някой ден, ако се женя, да съм облечена в такава рокля. Обичам Chloe. Изклюително са шик, харесвам чистите им кройки и дизайна на дрехите.

V. S. Жените, които те вдъхновяват?
С. Д.
Обожавам Коко Шанел. Тя е израз на стил, освен това харесвам парфюмите Coco Noire Coco и Mademoiselle. Като цяло обичам френски-бохемския шик.



V. S. Предполагаме друга твоя страст е Париж?
С. Д.
Със сигурност, Франция е много любима държава. За съжаление не мога да пътувам много, както ми се иска, заради целодневната ми работа. Ходила съм няколко пъти. Обожавам, когато отида на едно място, да го усетя каквото е в момента. Обикновено си намирам култур-трегери, много приятни млади хора, които имат добрината да ни покажат града. Не пътувам сама от 17-годишна.

V. S. Най-важна е компанията за добро изкарване. Ти по женските пътувания ли си?
С. Д.
Ами последно ходих с една приятелка до Тоскана и обикаляхме малките градчета около Флоренция, където живяхме. Този район е може би най-интересен. Флоренция е малък град и може да се обиколи пеш, но е толкова прекрасно, откривали сме неверотни местенца. Има толкова много култура, толкова много млади ентусиазирани хора, кипи от живот. Същевременно има стил. Това обичам, ритъма, сърцето, това, което се случва на момента, не толкова галерии и музеи или да пазарувам там. Преоткривам кухнята, хората, всичко това.



V. S. Как си почиваш?
С. Д.
Просто си лежа и слушам музика или чета, друг път пиша, готвя. Почивам си еклектично. Излизам много с племенницата ми, излизам с приятели. Много обичам да ходя в One More Bar. Не гледам телевизия изобщо, нищо, че имам телевизор, просто нямаше къде да го прибера.


Полата е една от последните шопинг находки на Стефи от Muse Shop

V. S. А откъде пазаруваш?

С. Д. Предимно от млади български дизайнери. Muse shop, Maria Queen Maria, Sassa Bjorg. Обичам да се разхождам из магазините.



V. S. Каза, че имаш много винтидж неща, кое е последното готино нещо, което си купи от секънд хенд?
С. Д.
От базарите на Culture Beat последно си купих две върховни ризи - една за 6, а другата за 8 лева. Едната е на жълти райета, а другата синя с красиви буфан ръкави. Могат да се носят чудесно с кожен панталон или поли.

Когато нещо е красиво, няма значение откъде е.

V. S. Какъв е твоя цвят за пролетта?
С. Д.
Може би зелено, черно и бяло, синьо, жълто и nude цвета, който аз обожавам. Червеното е най-рядко носеният цвят от мен, имам само две или три дрехи.

V. S. Набелязала ли си вече какво ще си купиш?
С. Д.
Все още нищо. Тепърва.


Деструктивният гащеризон е емблема за стила на на Стефи



V. S. На шопинг си сама, или предпочиташ компания на приятел?
С. Д.
Обичам да пазарувам сама, защото не ми е приятно да губя времето на някой. Разглеждам всички дрехи и после пробвам, ако ми е харесало нещо. Често пъти хората нямат търпение да те чакат. Последните два месеца изобщо не съм ходила, заради студа, заради денят, който е много кратък и всички са болни.

V. S. Вярваш ли в терапевтичната страна на шопинга?
С. Д.
Не. Вярвам в book /книга/ терапията. Чета най- много Освен това, когато ми е екзистенциално, кризисно или нещо, което искам да излея, тогава готвя. Обичам да приготвям паста, супа, салати. Не съм по сладките неща, но около Коледа приготвям курабийки с племенницата ми, която вече е на 6 годинки и с нея сме големи привърженици да си направим всичко сами. Правихме си коледни картички, мартеници, рисуваме. Децата са заредени с толкова много ентусиазъм за нещата, които ние пропускаме, че ни карат да искрим и да си кажем, че нещата винаги се нареждат.





V. S. Какво се хващаш, че носиш непрекъснато?
С. Д.
Напоследък нося много пръстени. Обожавам пръстени и колието, почти не нося обеци. Не знам защо. Много обичам рокли и ботуши също така…и Converse.

V. S. Имаш ли някоя вещ, която имаш от много време, но не можеш и не искаш да изхвърлиш?
С. Д.
Нямам такава. Не съм вещоман, подарявам много от нещата, които никога не съм обличала или вече не ползвам, защото смятам, че когато човек се затрупва със стари неща, без значение, колко сантиментални са му те, той не може да освободи място за новите, които му предстоят и без значение дали са материални или духовни.



V. S. Коя е последната ти супер находка, с която много се гордееш?
С. Д.
Този стар часовник, който беше на дядо ми и аз си го направих на висулка. Само че той не работи или по-скоро не показва точно време и аз реших, че след като не иска да работи, аз трябва да го оставя да си работи по неговото си. Отива на абсолютно всичко и много си го харесвам. Напоследък много харесвам бижута направени от механизми на часовници. Сега искам да си купя ръкавели. Това всъщност ще е находката ми за пролет 2013. Бяла риза с ръкавели.

V. S. Харесваш и винтидж бижута както виждаме?
С. Д.
Ами да, купувам си много често бижута от Parfois, които не са скъпи, но са ефектни. После ги изхвърлям, защото бързо се прецакват.



V. S. Какво си купуваш най-често?
С. Д.
Чай. Обожавам чай. Не пия кафе, но пия страшно много чай. Купувам си и много книги.

V. S. Коя е последната?
С. Д.
Харуки Мураками - 10q, но в момента чета Скот Фитцджералк- „Нежна е нощта”. Като цяло чета класическа литература. Харесвам източните автори.

V. S. Живееш в много приятно и артистично местенце, разведи ни, моля, след като ни покажеш и обувките си?
С. Д.
С удоволствие....



Прекъсваме тук, за да продължим утре с разходката в апартамента, както и за още изненади от вълшебния гардероб на Стефи и шкафа с любимите обувки! 
 

More All fashion

Модата на бъдещето с Beckmans School of Design, илюстрирано от Типан Норден

All fashion преди 47 минути

В галерията Liljevalchs в Стокхолм 13 от студентите по мода на Beckmans School of Design представят фантазьорски концепции за модата на бъдещето – оживени чрез живописта на шведския художник Типан Норден.

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.