Следва

Пържените картофки на Джулия Чайлд

14 февруари - Берлинале '2013

Миналата седмица, на 7 февруари, с филма “Великите майстори” на китайския режисьор Уонг Кар Вай се откри 63-тия Берлински кинофестивал...

All About Life преди 11 години

Миналата седмица, на 7 февруари, с филма “Великите майстори” на китайския режисьор Уонг Кар Вай се откри 63-тия Берлински кинофестивал.

Престижният кинофорум ще продължи до 19-и, а в рамките на провеждането му ще бъдат представени около 400 филма от 70 страни. В основната програма на фестивала участват 19 ленти, още пет ще бъдат показани извън конкурса. За “Златна мечка” ще се борят “Спуснати завеси” на иранския кинорежисьор Джафар Панахи, “Злато” на немеца Томас Арслан, лентата на босненския режисьор Данис Танович “Един епизод от живота на събирача на желязо”, “Страничен ефект” на американца Стивън Содърбърг, работата на американеца Гюс Ван Сант “Обетована земя” с Мат Деймън в главната роля.

Русия също се представя в основната програма на Берлинале с филма на режисьора Борис Хлебников “Дълъг щастлив живот”, а в паралелната – с лентата на Светлана Баскова “За Маркс!”. На 16 февруари журито ще обяви носителя на “Златна мечка”. За първи път фестивалът в Берлин се открива на 6 юни 1951 година. Тогава наградите са се наричали “Берлински мечки”, с тях са удостоявани изключително холивудски филми.


Ан Хатауей

Журито тази година се председателства от Уонг Карвай, и в него виозат актьорите Том Робинс и Сюзън Сарандън, режисьорката Сузане Биер, операторът Елън Курас, иранката Ширин Нишат, чиито изследвания са върху проблемите на жените в Средния изток, Рахел Тцангари от Гърция и Андреас Дресен от Германия.

Какво се случва на килима и в залите, на подиума и по коридорите в стилово настроение до момента в Берлин - в кратката репортажна снимкова поредица тук. 



Джакмън, Хатауей и Редмейн


Жулиет Бинош


Руни Мара и Джъд Лоу със Стивън Содърбърг


Аманда Сейфрид


Изабела Роселини


Ева Падберг и Надин Вармут


Джейн Фонда





Обърнете внимание на кинаджийската, спонтанна, усмихната и артистична атмосфера, с каквато не всички кино форуми могат да се похвалят. Виждаме изключителни творци в тяхната естественост и с бликащ наоколо талант.

Много красиво!

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.