Следва

Софийски гурме потайности - Дар от боговете

Ж като Женева

Наближават почивните дни и все пак трябва да си подсигуриш екскурзията. Ако не си ходил в Женева, един от...

All About Life преди 16 години

Наближават почивните дни и все пак трябва да си подсигуриш екскурзията. Ако не си ходил в Женева, един от важните административни градове на Швейцария, е време да я посетиш. С какво може да те плени?

Освен, естествено, сгради, крепости, паркове, зеленина, история и т.н., което определено не е за подценяване, Женева е първоизточникът на часовника и фондюто, и обикновено когато се разнесе ароматът на небезизвестното швейцарско сирене, воден за носа като Чип и Дейл от популярната анимация, се запътваш към най-близкия ресторант.
 


Една от забележителностите на града е именно английската градина, която изобразява огромен 5-метров часовник и то от 6000 цветя, които се подменят всеки сезон. Не се разбира дали е Swatch или друга марка, но е изискан. В града на частните банки, Rolex, Patek Philipp и Frank Muller си е почти задължително да си тръгнеш оттам със специален платинен модел на някой от изброените марки луксозни часовници за 44 000 швейцарски франка, например.
 


Нощният живот в Женева обаче не е много деен. Все пак се намират места, предимно за по-заможните граждани, където можеш да послушаш всякакъв вид музика, да се насладиш на изпълнители като DMX с превъзходен коктейл в ръка, настанен в удобна ложа. На това му се вика почивка!
 


Дневната ти разходка е изпълнена с наслада от лъскави витрини, отдих до голямото Женевско езеро, което е в непосредствена близост до снежните Алпи, зашеметяваща гледка на 140-метров фонтан, както и атмосферата на готическия стил на прочутата катедрала Сен Пиер.

На 8 Април в историческия музей на Женева се открива изложбата на фотографа Фелипе Кроер, която се състои от 24 черно-бели снимки на животни. 48-годишният Фелипе сбъдва своята детска мечта. Експозицията е на лице до 26 Октомври – заслужава си да я посетиш.

За да усетиш истинската прелест на града, да разгледаш детайлите, потайностите и всички известни забележителности като острова на Жан-Жак Русо, например, както и музеите на архитектурата, старият град, къдете е живял композиторът  Ференц Лист и още, още, са ти необходими поне 5 дни от отпуската, която си планирал.

Можеш да отседнеш в хотел Ramada Park Hotel Geneva, който се намира само на 1 км от летището, за 131 евро на вечер.

А за да кацнеш все пак на женевското летище за двупосочен билет си приготви 140 евро. Нищо друго не ти остава, освен да си събереш багажа и да полетиш – няма да сгрешиш!

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 4 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 3 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.