Следва

Чарлийз Терон - отново в отбора на блондинките

Една легенда напуска Vogue - Андре Леон Тeли и 30-годишнaта му кариера

Андре Леон Тели, едно от най-важните имена в американския Vogue, човекът, който неизменно присъстваше на...

All fashion преди 11 години

Андре Леон Тели, едно от най-важните имена в американския Vogue, човекът, който неизменно присъстваше на първия ред на важните ревюта, поне откакто ние ги следим, напуска след 30 години работа за изданието. Причината, поне официалната, е, че Андре има нужда от време, за да се посвети на свое, ново, нощно телевизионно шоу, чието име все още не е оповестено.

Тели има опит в сферата на телевизията - участвал е в програмите America's Next Top Model и Entertainment Tonight. Проблемът е обаче, че главната редакторка на Vogue Ана Уинтур не се отнася със симпатия към подобен род участия, като дори развали добрите си отношения с шоуто Project Runway, с което изданието бе в добри партньорски договорки. Неизказаната идея е, че тв-изявите на хора от изданието не се съвместяват добре с високия стандарт на Vogue и генерално са нежелани.

Важно е да се добави също, че Андре Леон Тели съвсем скоро стана главен редактор на руското издание на списание Numero, което означава необходимост да прекарва известно време в Москва. Но едва в сферата на предположенията е дали оставката на Тели в крайна сметка е работа на всевластната Уинтур или не. Дали е предмет на ревност от нейна страна и изобщо каква точно е истината зад кулисите.



Андре Леон така или иначе има пребогат опит във Vogue US — първо работи 5 години като редактор новини, издига се до творчески директор, а в последните три години е сътрудник и има своя колонка. Така преброени, годините, в които Тали работи за списанието са точно 30, започвайки в далечната 1983. Това е безценен капитал, който чернокожият спец ще осребри пребогато, все едно дали ще остане в добри отношения с компанията издател Conde Nast, както твърдят оттам, или не.
 

Андре Леон с Упи Голдбърг на Met Gala










 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 11 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.