Следва

Премиера на танцовия спектакъл "Любовни сезони"

Елица и Стоян представиха трите песни за Евровизия

Българските представители в Евровизия 2013 представиха за пръв път в предаването "Неделя х 3” песните, които ще участват в състезанието за българската песен тази година...

Music преди 11 години

Българските представители в Евровизия 2013 Елица Тодорова и Стоян Янкулов представиха за пръв път в предаването „Неделя х 3” песните, които ще участват в състезанието за българската песен тази година. Основно предимство и на трите песни е, че са много различни от познатия поток изпълнения представяни на този конкурс досега, с различна енергия, нестандартно звучене и емоция. Поредността на изпълнението беше определана чрез жребий, в песните участват и различни гост-изпълнители. Всяко едно от трите парчета е сериозната заявка на България за силна и конкурентна песен в голямото музикално състезание – Евровизия.

Първата песен, която изпълниха Елица и Стоян се казва „Дзупай, либе босо”. Музиката е на Елица Тодорова и Цветелин Грудански – Джами (Jahmmi Youth), аранжиментът на Стоян Янкулов и Александър Деянов – Скилър. Песента е динамична, жизнерадостна и игрива, загатваща дълбините на националния фолклор в кантото на Елица Тодорова. Майсторските бийт-бокс похвати на световния шампион Александър Деянов – Скилър, преплетени в ритъма на ударните инструменти, изпълнени от Стоян Янкулов създават неповторим колорит на песента.



Музиката на второто парче e на Елица Тодорова и вокална група „Бистришките баби”, а аранжиментът е Стоян Янкулов и аржентинския диджей Джонатан Тесей Кинтар. „Кисмет” е съвременна и модерна песен в наложилия се на световната сцена чилаут стил, професионално предложена от Стоян и Елица с характерните за тях етно елементи. Миксът между двата коренно различни елемента я прави забележима и отличаваща, а умело вплетения автентичен фолклорен вокал на Петьо Костадинов засилва чувството за непреходност.

Третото предложение е по музика на Елица Тодорова и Кристиян Талев-Криско, а аранжиментът е на Стоян Янкулов и Кристиян Талев-Криско. „Само шампиони” е ефектна, ритмична и носеща експлузивен емоционален заряд песен. В парчето са вплетени перфектният дръм аранжимент на Стоян Янкулов, характерната мелодика на българската гайда на Петьо Костадинов и въздействащия вокал на Елица.



Комисията в БНТ избра именно тези три песни от общо пет. Избраните парчета са издържани в добре познатия и характерен стил на двамата изпълнители. В тях присъстват етно елементи, майсторски примесени с модерен саунд и активното участие на уникални ударни инструменти. Парчетата са различни като настроение и въздействие, но това ги прави разпознаваеми и дава възможност на зрителите и журито да направят своя избор, съобразно своите музикални критерии и предпочитания.

През следващите две седмици „Дзупай, либе босо”, „Кисмет” и „Само шампиони” зрителите ще могат да се гледат и слушат в ефира на БНТ, БНР и БГРАДИО, както и в интернет. На 3 март, в тв шоу в прайм-тайма на обществената телевизия, вотът на публиката и специално жури ще определи коя е българската песен в Евровизия 2013г. Нека заедно да изберем най-добрата песен, която да представи България на Евровизия 2013.

 





More Music