Следва

Пържена целина с лимон

Ден за диета - Диета с царевица

Всички знаем, че намаляването на теглото трябва да става постепенно, без бързане. Но това е в идеалния случай, а...

Health преди 11 години

Точно сега, когато тенденции есен-зима 2013 се разкриват пред нас, а пролетта е само на месец разстояние, добрата форма е великолепната основа за всичко

Затова и точно сега е времето да мислим за намаляване на теглото. 

Всички знаем, че намаляването на теглото трябва да става постепенно, без бързане. Но това е в идеалния случай, а когато се явят форс-мажорни обстоятелства се търсят бързи резултати. Често се случва да ти трябва резултат след броени часове, което може да има 110 причини. Ясно е, че класическите диети в този случай няма да помогнат. Имаш на разположение седем дни, през които трябва да свалиш минимум 5 кг с най-малко щети върху здравето и най-голяма изгода за външния вид - това е суровата действителност.

Диетата с царевица е ниско калорична и дава бърз резултат. За 4 дни с помощта на тази диета може да се освободиш от 4-5 излишни килограми.

МЕНЮ

Първи ден
Царевица (прясна или консервирана) - 400 грама. Ако избереш прясна царевица (това е правилно, защото тя е по-полезна), 400 грама са около 2 кочана. Разделяш ги на 4 равни части и ги консумираш през деня.

Освен това, трябва да изядеш: 1 морков, 1 чушка, краставица и домат, ябълка или киви. Може да ядеш всичко отделно или да добавиш зелен лук и магданоз и да направиш салата.

ВТОРИ ден - по същия начин.

На ТРЕТИЯ ден порцията царевица се намалява на 200 грама и се разделя също на четири части. Може да си позволиш малко гъби, но не повече от 150 грама. Списъкът на плодовете и зеленчуците остава същия.

ЧЕТВЪРТИЯТ ден е подобен на третия.

Царевичната диета е добра с това, че не вреди на здравето, защото е кратка. Царевицата подмладява, така че тази диета е полезна за дами, чиято възраст е малко над 30-те. Благодарение на високото съдържание на фибри, царевицата бързо отстранява от организма ненужните и вредни вещества - като "лошия" холестерол и радионуклиди.

Ако нашето тяло не е претоварено с посочените по-горе неприятни вещества, може да бъдем спокойни за състоянието на съдовете и по този начин за състоянието на сърцето.

Царевицата съдържа много полезни витамини. Употребата на царевица е от полза за черния дроб, така че е много полезна за тези, които са боледували от хепатит.

За подсилване на имунитета по време на тази диета може да се вари царевична коса /свила/. Чаена лъжичка изсушена свила се залива с чаша вряща вода и се вари в продължение на 10 минути. Пие се по 1/3 чаша 20-30 минути преди хранене.

Този чай е добре да се пие всеки ден, при условие, че не причинява алергична реакция.

Диетата с царевица може да се прави веднъж месечно и е идеална за жени, които искат да бъдат винаги във форма, а в определени дни да изглеждат особено привлекателни.
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.