Следва

КАТ картон

Сутрин в 7 точно с Кирил Чалъков

Какъв професионалист трябва да си, за да ти се доверяват едновременно Лили Иванова и Азис? Чети отговорът на този...

All fashion преди 15 години

Дали си забелязал или не, най-добре гримираните звезди в България са продукт на ръката, таланта и търпението на един човек.

Трудно е да се довериш, но когато попаднеш на точния човек, няма смяна. Доверието е задължително при хора, на които оставяш цялостната си визия, имиджа и самочувствието си, така както и надеждата петънцето в ляво на скулата да не личи.
Трудно е да се довериш, но когато попаднеш на точния човек, няма смяна.

Екипът ни „хвана” любимият на популярните красиви лица Кирил Чалъков в ден, в който имаше наистина много работа.

Човекът, на който цели 8 години се доверява Лили Иванова. Този, който прави визията на Азис това, което е, цели 14 години в света на макияжа, Кирил Чалъков прави чудеса.






Този ден началото е в 14.45. Зали на БНТ и съответно TV2, където се подготвя Шоуто на Азис и самия водещ. С бърза стъпка и трудно „р” ни посреща Кирил, личен и ексклузивен гримьор на звездата.

Лекият замах, подбора на нюанси и любовта, с която върши работата и хобито си, няма как да не те убедят, че нещата ще се случат перфектно. Той обръща внимание на излъчването, на детайлните черти върху лицето. Той се вдъхновява от лицето.





V.S. Как Лили Иванова и Азис станаха твои клиенти? Кой те препоръча?
К. Ч. Лили ме покани за една сесия, беше чувала за мен, както и аз за нея. Просто ме хареса. С Азис работя вече 2 години.

V.S. Кои са хората, които гримираш в момента, освен Лили Иванова и Азис?
К.Ч. Мария Илиева, Мариана Попова, Деси Слава, в момента имам ангажимент с "Пей с мен" и най-добрите поп-фолк изпълнителки. Гримирам поп-фолк, а не чалга изпълнители за турнета, представления и клипове!

V.S. Има ли лица, които не би работил, въпреки неистовите им молби?
К.Ч. Да, има, но няма да ги спомена.

V.S. А такива, които искаш да гримираш, но те не са твои клиенти?
К.Ч. Преди време беше Мария Илиева, но тя вече е при мен. Райна Кабаиванска – да, това е лицето.

V.S. Освен звездите, остава ли ти време за грим на обикновени хора?
К.Ч. Да – работя върху булки и абитуриентки. Но всички дати за баловете вече са заети.

V.S. Коя зодия си?
К.Ч. Прототип на дева – всичко, което пише по определенията за този зодиакален знак е събрано в мен.

V.S. Вярваш ли в сънищата?
К.Ч. Аз почти не сънувам, иначе вярвам 50:50.

V.S. Твоята почивка е?
К.Ч. Обичам да си поспивам. Нямам почивен ден, но когато се наспя сутрин, нищо не може да ме повали. Затова и денят ми почва по обяд.





V.S. А как се забавляваш?
К.Ч.
Предпочитам ресторанти пред барове, защото е по-спокойно и музиката не е силна. Аз обожавам музика, може би затова работя и с певци, но не обичам да е силна. Харесвам ресторант Опера – от тиха обстановка леко преминава в бар с хаус музика.

V.S. С адски хубави дънки си – коя е твоята марка?
К.Ч. Не робувам на марки. Харесвам Dior, главно заради козметиката.





15.30 – Азис е готов за своето шоу, а ние отиваме да подготвим и изпълнителите на наградите на БГ радио за предстоящото събитие. Невена Цонева, Мария Илиева, Деси Добрева, Мариана Попова минават през неговите ръце преди да се появят на сцената.

Единственото условие на Кирил, за да направи иначе красивите изпълнителки още по-неустоими пред публиката, е да бъдат удобно настанени. При Кирил те са позиционирани на височината на зоркия му артистичен поглед.

„Ще ти уголемя устните!", "Тъмните сенки са по-подходящи за твоите очи!", "Малко руж би било добре! …” – прокрадващите се реплики на нашия гримьор, който не спира да говори. На всяка една той отделя страшно много време и резултатът е налице!

V.S. Трите характерни момента при грима на Кирил Чалъков?
К.Ч. Елегантен, но не груб стил; висока степен на прецизност; много фина смесица на цветове.

V.S. Кои изкуствени елементи приемаш?
К.Ч. Смятам, че не можеш да слагаш неорганична в органична материя. Не препоръчвам в живота мигли, пластики и пр., но на сцената може всичко, там няма ограничения. А всекидневният грим трябва да е съобразен с дневната светлина, в по-естествено положение.

V.S. Рисковете на грима при кожа над 50 години и как се справяш ти?
К.Ч. Използването на силен грим е нож с две остриета, но аз успявам да се предпазя с майсторлък.

V.S. Има ли капани, в които можеш да попаднеш ?
К.Ч. Определено много трудно се скрива изморения поглед. Гримът може да ти помогне, но не може да те спаси. Изразът трябва да помогне на грима!





V.S. Какви са методите за подготовка на едно лице преди работа с него?
К.Ч. То трябва да е чисто и влажно – с парни бани, домашни маски, овлажнител.

V.S. Грим преди или след прическа?
К.Ч. Обикновено след.

V.S. Тенденциите за този сезон?
К.Ч. Много ретро елементи – диско стил от 80-те, ярки сенки и червила, очна линия. Има завръщане към по-лекия и естествен грим, въпреки че не се е наложило все още като тенденция.

V.S. Съветът ти за тези, които се опитват сами да се гримират?
К.Ч. Използвайте максимално качествена козметика и не робувайте на тенденции! Ако смятате, че не може да се справите сами, не го правете!

20.00Годишните музикални награди на БГ радио започват, Кирил е свършил своята работа и гледа в захлас плодовете на труда си.

More from View Sofia

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 6 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.