Следва

Червен и красив

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Силна корица на Vogue, Украйна, за някои неочаквано, но за нас - съвсем очаквано. Колегите там се подготвят за...

All fashion преди 11 години

Старт на украинския Vogue

Силна корица на Vogue, Украйна, за някои неочаквано, но за нас - съвсем очаквано. Колегите там се подготвят за местното издание на списанието от лятoта на миналата година, а издателската къща, която освен модната библия
издава още куп топ модни и други списания много добре знае кога и в кой момент да се обвърже. Президентът на издателството Conde Nast Джонатан Нюхаус заяви, когато първите слухове за появата на Vogue в Украйна станаха
факт:

"Украйна вече е готова за Vogue. В Киев има изобилно предлагане на продукти от луксозния клас, както и готовност да списание от ранга на Vogue".

В сряда, на 20 февруари, първият брой на Vogue Украйна, датиран с март 2013, се появи по будките. На корицата е Дария Вербови в манто Prada (фотография - Стивън Пен, стайлинг - Катя Мухина), и това не е случайно. Макар че се води канадски модел, Дария всъщност е родена в украинско семейство. Първият брой на Vogue разказва за всичко украинско - модели, дизайнери и модни събития. В една от фотосесиите, например, се появяват 10 от най-популярните модели от Украйна, включително Ала Костромичева и Снежана Онопко.

Марийон Котияр отново в Dior на наградите Cesar



На церемонията по връчването на наградите Сезар в петък в Париж, не бяха по-малко звездни от снощните Оскари, Марийон Котияр отново e в приказна рокля от дефилето висша мода на Christian Dior
Като истинска принцеса на френската модна къща, може би няма друга знаменитост, която да е точното превъплъщение на жената Dior през 21 век - успешна в кариерата си, пълна с талант и очарование, фина и красива като изделие от порцелан.
 
Chloe със специална колекция в чест на 60-годишнината на марката


Рокля с бродирана цигулка на Лагeрфелд за Chloe, 1983-та година

В чест на 60-годишнината на френската модна къща Chloe, от марката обявиха миналата седмица намерението си да създадат специална колекция, наречена Edition Anniversaire, която ще върне от архивите на времето някои от най-красивите произведения с етикета на бранда, създавани през годините.

Прекрасната новина за 16-те винтидж артикула от историята на Chloe идва с придружаващите я любопитни подробности. Като например тези, че рокля по дизайн на Карл Лагерфелд, креативен директор на марката няколко години, сътворена през 1983-та година, ще бъде част от съкровищницата в колекцията. Освен на Лагерфелд, в Edition Anniversaire ще има и създание на Стела Маккартни, която също е част от биографията на лейбъла.

Колекцията ще бъде в продажба от 1-ви до 30-ти март в лондонския Selfridges. Блазе им на щастливците с път до британската столица по това време. 
 
Музите на модата


Линда Спирингс започва кариерата си през 80-те и работи с прочутия фотограф Ървинг Пен. Тя е и лице на най-първата кампания на Comme des Garçons. 

4 прелестни жени, ставали музи на някои от най-великите моделиери на миналия век, се появяват отново след години, за да се превърнат във вдъхновение на френския дизайнер Peet Dullaert, който ги стилизира и снима с Мейнке Клайн в красива черно-бяла фотосесия.

Снимките на Зулейка Понсън, Линда Спирингс, Жозефин Колсън и Ребека Айоко ни спечелиха освен с безупречно изпълнение и с великолепната идея да ни се напомни за тези изключително интересни жени. 

Виж още>>
 
Алекса, Попи и Лаура - Най-популярните момичета за The Edit Magazine



От иконите на миналото, до тези днес. Вторият брой на списанието, собственост на интернет бутика Net-a-porter, The Edit, снима 3 от най-популярните момичета, които често виждаме по червения килим и на първи ред на всички модни седмици, стилизирани само в дрехи на английски дизайнери, разбира се.

Истинските брит музи на съвременните творци - Алекса Чънг и Попи Делевин, както и американската актриса Лаура Бейли, позират в изключително цветни ансамбли и много семпла сценография за сесия, дело на Мат Ървин, но повече ни впечатли начина, по който британците умеят да рекламират всичко, произведено там, и да наложат понятието британска мода като емблема на различното и иновативното.

Виж още>>
 

More All fashion