Следва

TV7 реши да освободи водещата Люба Кулезич

Голямото Brazzobrazzie наближава

Бобан & Марко Маркович оркестър с нов албум и нов състав за фестивала, англичаните от Riot Jazz Brass Band издават... 

Music преди 11 години

Бобан & Марко Маркович оркестър с нов албум и нов състав за фестивала, англичаните от Riot Jazz Brass Band издават сингъл веднага след концерта им в България

Само четири дни ни делят от началото на голямото Brazzobrazzie – второто издание на фестивала, посветен на лудостта, богатството и красотата на духовата музика, започва в 21 часа на 28-ми февруари, четвъртък, в клуб Mixtape 5.

Фестивалът се организира от Брас Асоциация и се случва с приятелската подкрепа на ирландското уиски с отявлен меломански вкус Bushmills. Той е част от Културния календар със събития в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

Духът на музиката ще обживее клуб Mixtape 5 в продължение на три дни, през които ще звучи много авторска музика от различни жанрове и от различни държави - фънк и фюжън, пънк, реге и ска, джаз и суинг, хип хоп и латино, класическа музика и балкански ритми – всичко това, поднесено от страхотни музиканти от България, Великобритания и Сърбия.

Младите, вдъхновени и вдъхновяващи музиканти от Великобритания Riot Jazz Brass Band ще ни донесат своя уникален коктейл от разбиващи авторски парчета, както и лудите им аранжименти на популярни песни от различни стилове.

Стив Пайкрофт, барабанистът на бандата, ни предупреди, че за концерта в рамките на фестивала, на 1-ви март, петък, бандата е подготвила някои нови музикални изненади, специално за българската публика.

Бунтарите от острова, които наскоро подписаха с лейбъла First Word Records, който ще издаде техния дебютен албум през април, представят първия сингъл от албума веднага след завръщането си от България.


Riot Jazz Brass Band

Концертът на култовия сръбски оркестър на Бобан & Марко Маркович, който ще закрие фестивала на 2-ри март, събота, ще е първият с обновения и подмладен състав на бенда.

След издаването на новия албум на най-добрите духачи на Балканите, "Covek i truba", парчета от който ще чуем на фестивала, Марко (тромпет), лидерът на оркестъра, решава да подмлади състава, както и да включи нови инструменти – саксофон, акордеон и китара.

Днес единственият член на формацията над 40 години е нейният основател, бащата на Марко, Бобан Маркович (тромпет). Освен музика от последния им албум, музикантите от Бобан & Марко Маркович оркестър са подготвили за публиката на Brazzobrazzie репертоар от нови аранжименти на парчета от предишните им албуми, и, разбира се, някои от най-известните им композиции.

Brazzobrazzie е от 28-ми февруари до 2-ри март в клуб Mixtape 5.


Начален час на концертите: 21 часа
Вратите на клуба ще отварят в 20 часа.

Предварителна продажба на билети на цена 15 лева за една фестивална вечер и 35 лева за целия фестивал могат да се закупят от мрежата на web.ticketstream.cz.

В дните на фестивала цената на билет за една вечер ще е 17 лева, а на фестивален билет – отново 35 лева.

Brazzobrazzie се организира от Брас Асоциация, идеино обединение на духови музиканти. През октомври 2012 силната дружба на три от лицата на Брас Асоциация – Мишо Йосифов (тромпет), Вили Стоянов (тромбон) и Кирил Зафиров (тромбон), стана още по-крепка, след като музикантите станаха второ поколение Bushmills Brothers за България.

Всичко за Brazzobrazzie – на brazzobrazzie.com.
 

More from View Sofia

More Music