Следва

Маниакалната страст по обувки на Сара Джесика Паркър е вече минало

Future Heroes – бъдеще х 3

Вечен герой от бъдещето, звезда, която идва за първи път у нас и нов горещ артист в настоящето ще са гости на пролетното издание на поредицата на Metropolis...

Music преди 11 години

През ноември 2012-a над 3000 души и плеяда от български диджеи, оглавени от Metropolis, Sasha Carassi, Gaiser и Umek сътвориха история в столичния парти живот - Future Heroes. С идването на пролетта настъпва времето да повторим – на същото място, с още по-силна програма и нови изненади!

Датата е 15 март, а мястото – отново Sofia Sound Factory – модерен завод с площ от близо един декар, който втори път ще се превърна във фабрика за добро настроение, висок парти ентусиазъм и качествена музика.

Концепцията на Future Heroes остава непроменена - българската публика отново ще посрещне един вечен герой от бъдещето, един доказан техно артист, който за първи път идва у нас и едно чисто ново и горещо име. Свързани и водени от постоянната страст към иновациите и развитието, те са автори и композитори в пълния смисъл на тези понятия. Ето малко повече за тях…

Вечният герой от бъдещето, когото създателите на електронната култура у нас – Metropolis ще представят на 15 март, е техно пионерът Chris Liebing. Негова запазена марка е футуристичен сетъп – резултат от целенасочена работа със създатели на специален софтуер и хардуер, който му позволява да прави всякакви технически чудеса в реално време зад пулта. Резултатът е изразително, безмилостно и смазващо техно, повлияно в еднаква степен от индъстриъл авангарда и мейнстрийм тенденциите в танцувалната електроника.

Доказаният артист, който за първи път идва у нас на настоящия Future Heroes, е Sam Paganini. Музикалните корени на италианеца са дълбоко свързани с рока и именно неговата сурова енергия му позволяват да прави масивни Techno-progressive хитове. Още в началото на кариерата си е забелязан и подкрепян от имена, като Sasha Carassi, Richie Hawtin, Marco Carola, John Digweed и др., а световни лейбъли бързо виждат в негово лице герой от бъдещето. 

Музиката му често е мост – Prisma EP ( Drumcode, 2012) например е посветено на култовия албум The Dark Side of the Moon (1973) на Pink Floyd. 4 дни преди Future Heroes ще излезе новото му EP Body To Body през лейбъла на Sven Vath - Cocoon, а парчето от него Paral-Lel вече е познато на българската публика благодарение на Dubfire, който го пусна часове след излизането му на последното си парти у нас преди месец.

Новото и горещо име в електронната музика, в което Metropolis виждат своя настоящ герой от бъдещето, е Joop Junior. Кратко след първите си EP-та за малки инди електронни лейбъли, младият талант подхвърля USB-флашка с музиката си на Richie Hawtin по време на негов сет на фестивал. Резултатът е издание за култовия лейбъл M-nus и запазено място в сетовете на Adam Beyer, Joseph Capriati, John Digweed, Umek и други. Експлозивната танцувална смес от енергични мелодии, хипнотичен бас и масивни синтесайзери не оставя безразличен и Dubfire, чиито лейбъл SCI+TEC стои зад последните му записи.

Билети за Future Heroes се продават в мрежите на Eventim, Ticketstream & TixGate (Epay.bg).

More Music