Следва

MFW: Избрано от Седмицата на модата в Милано - Dolce&Gabbana есен-зима 2013/14

Оскари 2013 - Кой всъщност стилизира звездите?

Рейчъл Грант разкрива кои са стилистите, на които заложиха Холивудските ни любимци, предния уикенд на наградите Оскар...

All fashion преди 11 години

На всички е известно, че за повечето холивудски любимци модата на "Оскар"-ите е също толкова важна, колкото самите отличия. Да се представят впечатляващо на най-голямото събитие в шоубизнеса е важно както за желаещите да бъдат забелязани актриси, така и за дизайнерите, бижутерските и козметичните компании, стремящи се ежеминутно към глобално признание. 

Топ дизайнерите обличат най-популярните холивудски звезди, предлагайки под наем тоалети и бижута за наградната церемония, наблюдавана от над един милиард зрители по света. А повечето от звездите вдъхновени от Седмицата на висшата мода в Париж през януари, демонстрират стил в поръчкови рокли на стойност десетки хиляди долари. Но всъщност кой точно решава кой какво да носи?

Всички ние знаем, че самите знаменитости, до голяма степен зависят от съветите на личните си стилисти: специалисти, на които те се доверяват напълно за модните си решения, но рядко знаем точно кои са те. Време е да вдигнем завесата и да те запознаем с част от тях. Рейчъл Грант разкрива кои са стилистите, на които заложиха Холивудските ни любимци, предния уикенд на наградите Оскар...

Рейчъл Зоуи

В началото на своя път Зоуи започва работа като моден асистент в списание в Ню Йорк, след което в рамките на две години е повишена в старши моден редактор. В стремежа си да диверсифицира своя опит, тя започва да работи директно с най-добрите поп-звезди и актриси и създава редица техни снимки, продължавайки да работи като редактор на модни списания.

Запален фен от детството си на стария блясък на Холивуд, Рейчъл решава да предприеме ново предизвикателство и да се премести в Лос Анджелис, където отново да се слее в света на модата, след като е работила вече десетилетие в Ню Йорк.

Пионер на бохо шик стила, смесвайки го по неподражаем начин с много пищност и блясък, тя бързо добива популярност. През този сезон верни клиенти са и Дженифър Гарнър и Кейт Хъдсън, както й носителките на Оскар Ан Хатауей и Дженифър Лорънс.


Семплата рокля на една от лауреатките – Ан Хатауей носи етикет Prada

Елизабет Стюарт

Бивш репортер в Women’s Wear Daily и стилист на New York Times Magazine, преди 12 години тя се мести от Ню Йорк в Лос Анджелис и започва да работи с едни от най-известните звезди. С днешна дата тя е сред най-влиятелните личности, а дългосрочни клиенти са й Джесика Частейн, Виола Дейвис, Фрида Пинто и Дженифър Лоуренс.

За тазгодишната церемония по връчването на наградите "Оскар" тя облече Джесика Частейн, която бе номинирана за най-добра актриса, и Аманда Сейфрид, чийто филм "Клетниците" спечели цели три статуетки.


Джесика Частейн в Armani Prive на червения килим преди 85-ите награди "Оскар"


Аманда Сейфрид в елегантната и блестяща рокля на Alexander McQueen

Кристина Ерлих

Роден в Ню Йорк, Ерлих е професионалнa танцьорка преди да реши да се занимава с мода, когато е на 27. Тя стартира като асистент на стилистката Ирен Олбрайт, след което си партнира с Ести Стенли, докато в един момент се чувства достатъчно уверена и започва работа сама.

Сега Кристина има седалище в Лос Анджелис и е стилизирала много от любимите ни визии на Холивудските звезди. Пенелопе Крус е една от най-редновните й клиентки, а тази година на Оскарите, тя се погрижи за външния вид на номинираната за "Най-добра поддържаща роля" актриса Ейми Адамс.


Ейми Адамс е с рокля Oscar De La Renta

Джанин Уилямс

Тя е моден PR в Ню Йорк в продължение на 10 години и е на път да създаде своя собствена PR компания, когато нейната снаха Наоми Уотс я моли за помощ относно външния си вид. Това се случва миналото лято по време на филмовия фестивал във Венеция, а Уилямс откликва мигновено. След което тя предлага над 100 стилистични решения на Уотс, с които тя да се появявя на червения килим, докато промотира филма, за който е номинирана за Оскар "Невъзможното".


Наоми Уотс, номинирана за "Невъзможното", в рокля Armani Prive

Джеф K Ким

Само на 25, той е един от най-младите стилисти в индустрията. Започнал кариерата си в Ню Йорк при дизайнера Никол Милър в отдел "Връзки с обществеността", той постепенно пренася работата си към дизайнерския отдел и когато един ден стилистът на марката се разболява, той просто се настанява на мястото му.

След краткия стаж, който има в списание Vs, Джеф се мести в Лос Анджелис, за да помогне на Burberry да създадат свое модно студио. Тогава той започва да помага и на знаменитостите при избора на тоалети.

Започва да стилизира знаменитости сам преди около година и го прави еднакво добре както с мъжете, така и с жените. Негови клиенти са Кори Монтейт от сериала "Glee" и Аналей Типтън. На церемонията по връчване на наградите "Оскар", той облече номинирамнта за "Най-добра актриса в поддържаща роля" Джаки Уивър.


Тази година Уивър беше решена изцяло в червено - устните, ноктите и роклята Rana Salam

Ана Бингемън

Родената в Австралия стилистка се мести в Лондон, когато е на 19 години, и започва да се занимава с фотография и реклама. През 1999 година нейнaта приятелка, половинката на рок легендата Мик Джагър и модна стилистка и дизайнерка Лорен Скот, я запознава с Никол Кидман и Том Круз. След като става тяхна стилистка, кариерата й е във възход... Тя започва да работи с Наоми Уотс и Хю Джакман, както и с Гуинет Полтроу и Ума Търман. За наградите "Оскар" тази година тя стилизира номинирания за "Най-добър актьор" Хю Джакмaн.




 

More All fashion