Следва

Гурме Каперси

Софийски гурме потайности - Дар от боговете

Да се озовеш на едно божествено място, да почувстваш истинския гурме вкус, да разбереш какво значи качествен...

Food преди 16 години

Да се озовеш на едно божествено място, да почувстваш истинския гурме вкус, да разбереш какво значи качествен продукт, да преоткриеш здравословния начин на живот, да усетиш своето място, да се почувстваш богоизбран… тези емоции обсебиха екипa на ViewSofia в момента, в който прекрачи прага на един уютен магазин с емблематичното име „Дар от Боговете”.





А когато всички тези чувства са подплътени с аромата на сутрешно кафе с портокал и вкусен собственоръчно направен кроасан с малини, тогава вече сетивата са ти истински благодарни.

Посрещнати с топла усмивка в дома на висококачествените продукти, усетили уюта и подредбата на това уникално кътче, няма начин да напуснем без покупка и запечатан спомен от вкусните гледки.

Фирмата от 15 години внася най-качествените сирена и меса от страни като Англия, Франция, Германия и др. След вече доказано качество и лоялност към клиента, преди 8 години вносителите отварят първия от двата магазина „Дар от Боговете”.





Една витрина пълна с различни по националност, вкус и разновидност сирена.
Естествено, за улеснение на клиента са подредени по видове.





Асортиментите при тази директория варират в зависимост от сезона между 50 и 150 вида - Истара (френско сирене от овче мляко; цена за 100гр – 6.40лв), Лу Перак (френско; 100гр. – 9.30лв), П’ти Баск (френско, отлежало, направено от овче мляко; на всяко едно изложение е в първите три, 100гр – 9.20лв), Гауда (полутвърдо, най-известното холандско сирене; може да бъде с орехи, кимион, рукола и др.)...,




...а това зелено сирене на преден план във витрината е английското сирене Саж Дерби (тип чедър с градински чай, произвежда се по коледно време), чедър, пармезан и още много вида можеш да намериш тук.

Само като гледаш, дори и да не си от най-големите чревоугодници, дори и преди 5 минути да си хапнал, ти се иска да опиташ всичко.





Не отсъства и специална селекция вина, подходящи съответно за различните сирена.





Хлябът е важно перо в магазина, за да се запълни цялата структура за здравословен начин на хранене.





От скоро черни френски и немски багети, италиански чабати запълват тази листа на хляб за трапезата. И както казват французите - хлябът, сиренето и виното са Светата Троица на масата.

Представи си само бутилка истинско вино, интернационално плато сирена, багета със сушени домати и една запалена ароматизирана свещ – ето това е вкусна романтика!

Провансалска гама от кафе, чай, захар, подправки доставя удоволствие на всички сетива – захар с лешник, какао с канела Креол (500гр. – 21лв), чай с мента и портокалови корички, червена захар от тръстика (от Мадагаскар – 13.50лв) и още. Белият чай е най-хубав и полезен. В Италия е безбожно скъп, тъй като расте високо и се берат само цветовете му.

Цялата селекция се запълва от френски мед от областта на Прованс със засилени качества (жен-шен, прополис, пчелно млечице).





Концепцията на магазина е здравословният начин на живот, в който, естествено, се включва разнообразието. Част от гурме културата е именно сладкото чувство за угаждане и обръщане внимание на самия себе си.





Продуктите са с кратки срокове на годност, което веднага ти подсказва, че липсата на консерванти е гарантирана. Точно поради максималното селектиране на най-доброто от различните държави, „Дар от Боговете” ти предоставя възможността да се храниш с истински продукти, признати в цял свят.





Ако ти се доядат спагети, например, тук ще ти бъдат предложени абсолютно всички компоненти, които са ти необходими за едно уникално ястие. Интересна гама от пасти с екстракт от сьомга, трюфел, манатарки, босилек и чесън на италианската фирма Фратели Морели ти грабва погледа на момента.





Може би целият този свят на вкусотии има един проблем – не можеш да разбереш кое те привлича повече, трудно ти е да пренебрегнеш всеки един от артикулите, иска ти се тутакси да притежаваш всичко. В момента, в който се озовеш там забравяш за килограмите и талията си, които е трудно все пак да нарушиш с такъв тип храна. Просто този магазин те кара да проумееш, че трябва да бъдеш взискателен към храната.





Гъши мус и пастет на една от най-известните френски фирми Rougie, която продава само по free шоповете - дори и това ти предлага „Дар от Боговете”. Симпатични терини (формата на съда, в който се намира гъшият продукт), приличащи на гъски асоциират с една свободно разхождаща се био гъска и те изкушават да опиташ този деликатес.





Асортименти от морски дарове Dinon са вид антипасти, използвани за ордьовър, защото са мариновани и лесни за приготвяне. Можеш да запълниш дупката между изядената вече салата и основното ястие, което е все още във фурната.





А ако не си превърженик на морските деликатеси, има други варианти, като например, мини салами с лешници.

Освен цялата подреденост и нагледност на артикулите, основна отличителна черта на симпатичния магазин е и чувството за уют и домашен комфорт. Важното е клиентът да остане максимално обгрижен. Нежна музика, домашна обстановка, близка комуникация с персонала – няма начин да не се почувстваш плуващ в свои води.

„Дар от Боговете” можеш да посетиш на бул. България 102 (бизнес център Белисимо) и на бул. Черни връх 17.

More from View Sofia

More Food