Следва

Sneakers and The City

Стилът на Соланж Ноулс извън определението "сестрата на Бионсе"

Тя притежава крайно заразна бохемска чувствителност и безстрашие, когато става дума за смесване на щампи и принтове и точно това в нея обожаваме...

All fashion преди 11 години

Сериозно сме привлечени от нейния стил и е ясно, че не сме само ние тези, които я смятат за една от новите модни икони. Неотдавна екипът на Vogue добави за втори път Соланж Ноулс в годишния си списък за най-добре облечени звезди, а от февруари миналата година дори я наемат като блогър, който споделя своите модни предпочитания за деня на сайта на изданието.

Соланж притежава крайно заразна бохемска чувствителност и безстрашие, когато става дума за смесване на щампи и принтове и точно това в нея обожаваме.

Нейният стил е много еклектичен, тя обича да поема рискове, но винаги с добре преценена нотка ексцентризъм и задължително подплътени с ефектни класически детайли. Тя не е типичното момиче вдъхновено от модните списания и тенденции, а по скоро е човек инспириран от реалния стил на градските хора. Страстта й към пътуванията я прави наистина неизчерпаем източник на стилистични решения и инжектира вдъхновения от цял свят в гардероба й. За свои модни икони тя приема незабравими жени като Даяна Рос, Ерика Баду, Бьорк и Lauryn Hill, което казва повече от достатъчно за стила й.













Няма нищо случайно в безупречния стил на Соланж, както и на сестра й Бионсе. Безпогрешният усет за красиво те са наследили от своята баба, която е била дизайнер и майка им, която дори има собствена колекция дрехи.





Соланж израства под сянката на сестра си. Тя учи балет и танцува от тригодишна възраст, а когато е на 13, започва да го прави професионално за Destiny's Child, след като една от танцьорките им забременява. Тъй като за нея училището е "малък кошмар", а на родителите й им е трудно да балансират между двете си дъщери, те се съгласяват Сол да тръгне на турне с Бионсе, придружена от частен учител.



Да бъде на това турне за нея е сбъдната мечта, но малко след това претърпява серизона травма в коляното, което я изкарва от играта. Тя трябва да прекрати пътуването си и да бъде извадена в скоба, едва ли не... По това време Соланж има само още две години, докато завърши гимназия и родителите й не виждат причина да я изпращат у дома, така че тя остава на турнето заедно с Бионсе. Именно по време на този период на възстановяване Соландж прави първите си опити да пише песни. Плодовете на тези ранни усилия в крайна сметка са парче за соловото LP на един от първите членове на Destiny's Child - Кели Роуланд и за Simply Deep. Тя не може да повярва, че е само на 15 и някой е повярвал в нея.

На 16 Соланж пуска и първия си сингъл. Още тогава малкото момиче е алергично към облагодетелствани подаяния. Въпреки медийния шум, който се опитва да вдигне сестра й за нея, тя е наясно, че единственият начин да оцелее в сянката на такава голяма звезда е да бъде самата себе си, а именно напълно различна от Бионсе. Тя просто казва, че няма нищо против да я сравняват с толкова красив човек и вместо да губи време да обеснява коя е всъщност, оставя музиката й да говори.

Малко след като издава албума си „Solo Star“ през 2003 обаче, лекарите й забраняват да пее, заради проблеми в гърлото. Тогава дебютиращата изпълнителка трябва да остане у дома и да си почива. Соланж чувства облекчение... След толкова години на пътя заедно със сестра си, тя има нужда от семеен уют и си го създава. И дори толкова бърза да порасне, че едва на 17 се жени за училищното си гадже – 19-годишният Даниел Смит. Годината е 2004-та. 8 месеца по-късно ражда син – Даниел Хулез Смит Младши.



На 21, тя вече е разведена и отново може да се съсредоточи върху кариерата си на певица. Тогава тя издава и албума "Sol-Angel and the Hadley St. Dreams".



Следващите четири години тя набива спирачки и се отдава изцяло на писането на музика. През цялото това време записва и последния си албум, който излезе на пазара миналата година -"True" (2012), и с който тя отново припомни за ярката си личност.

Този път критиците са категорични, че ако Бионсе е притежателка на божествен глас и животът й е съпътстван от щастлива звезда, то талантът в семейството всъщност е Соланж!



Тя впечатлява всички с парчето и видеото към него - "Losing You", копродуцирана от Дев Хайнс, известен още като Blood Orange.

Режисьор на клипа, заснет в Кейптаун, Южна Африка през август, е Мелина Матсукас, която успява да улови в кадрите как Соланж се забавлява с веселата и стилна компания на културното и модно движение Le Sapeurs. (La Sape Society е общност за напредъка на хората на елегантността, създадена в Конго и документирана от Даниел Тамани в книгата му Gentleman of Congo.) Положителната енергия във видеото е толкова силна, че чак можеш да усещаш вибрациите на тяхното приятелство, както и щуротиите, които са правили по целия свят.



Когато Соландж се появява за първи път под светлината на прожекторите, тя е известна само като малката сестра на Бионсе. Но днес нещата съвсем не стоят така! Певицата, която освен това е още модел и DJ, е вече истинска жена (да не говорим, че е най-известната леля на света) и все по-често приковава вниманието на медиите към себе си, за да покаже, че може да се справи еднакво добре както с процъфтяващата си кариера, така и с изграждането на образ на истинска модна икона.



Освен като солов изпълнител Соланж отдавна е търсен и изключително ценен от различни известни изпълнители и формации вокал. С гласа си участва в записи на различни песни на Фарел Уилямс, Тиофилъс Лондон и Chromeo.

Славата й се подкрепя и от успехите й като фотомодел, като през годините е била рекламно лице на младежката линия на Джорджо Армани - Armani Jeans, а заедно с Зоуи Дешанел са лица на марката Rimmel London. 



"Никога няма да бъда по-добрата Бионсе! Но това, което не съм, всъщност ме прави тази, която наистина съм! Това съм аз!“ - Соланж

More All fashion