Следва

Четиво в четвъртък: Откъс от "Невидимите кризи" на Георги Господинов

Maceo Plex дебютира у нас с ударна доза качествена електронна музика

Добро начало на март. Всъщност най-доброто възможно, след като в петък след полунощ ще...

Music преди 11 години

Добро начало на март. Всъщност най-доброто възможно, след като в петък след полунощ ще имаме възможността да го видим. Да, именно него, Maceo Plex, един от най-желаните артисти желани от почитателите на клубна музика, който дебютира на родната сцена и още от сега ни кара да очакваме едно от онези специални събития, които ще помним дълго след като приключат.

Maceo Plex е в листа с имена, които родните клъбъри жадуват да видят повече от две години според организаторите. През това време, издавайки своята оригинална продукция, Plex успя да се наложи като един от най-успешните артисти в съвременната електронната музика. Първо беше Vibe Your Love, след което дебютният му албум Life Index, Your Style и Can't Leave You. Последваха Under The Sheets, Stay High Baby, Ain't That Love, Stop Your Hate, Frisky, Sex Appeal и редица запомнящи се релийзи, издавани най-често за Crosstown Rebels и собственият му лейбъл Ellum Audio.
 


В дискографията си, базираният във Валенсия американец има още издания за Visionquest, Get Physical, Hot Creations, ReSolute, No.19 Music и Pets Recordings. Всеки един от тях получава огромно внимание както от артистите, които го изведоха до номер 1 в класацията за All Time Charted имена на Resident Advisor, така и от феновете, които с гласовете си отредиха на Maceo Plex 4-та позиция в Top 100 класацията за диджеи на същата медия.



Освен в каталозите на голяма част от популярните лейбъли и върховете на класациите, в последните две години срещахме Maceo Plex като хедлайнер на фестивали за електронна музика като Movement, Sonar, Reworks и участник в концепции като Circoloco и Cocoon. Дойде и нашият час. Ще го видим в София на 1-ви март в една нощ с резидентите на YALTA Liubo Ursiny и Nick Nikolov.

 

More Music