Следва

Риана: С Крис ще имаме дете!

С "Кисмет" отиваме на Евровизия 2013

Снощи, навръх националния празник на България 3-ти март, с пряко предаване по БНТ бе избрана песента, която ще прозвучи на голямата сцена на Евровизия в Малмьо, Швеция...

Music преди 11 години

Снощи, навръх националния празник на България 3-ти март, с пряко предаване по БНТ бе избрана песента, която ще прозвучи на голямата сцена на Евровизия в Малмьо, Швеция и ще представи страната ни на Евровизия 2013. Зрителите гласуваха Елица и Стунджи да изпълнят песента "Кисмет" през май на популярния конкурс.

Тази песен бе избрана от общо трите парчета, които представиха двамата музиканти. Тя получи 7 точки от публиката и 3 точки от журито и така "Дзупай, либе босо" с Джами и Скилър и "Само шампиони" не успяха да я предредят.

Музиката на "Кисмет" e на Елица Тодорова и вокална група "Бистришките баби", а аранжиментът е на Стоян Янкулов и аржентинския диджей Джонатан Тесей Кинтар. Песента е съвременна и модерна в наложилия се на световната сцена чилаут стил, професионално предложена от Стоян и Елица с характерните за тях етно елементи. Умело вплетения автентичен фолклорен вокал на Петьо Костадинов засилва чувството за непреходност.

Големият финал на Евровизия ще се проведе на 18-и май в Малмьо, Швеция. Елица и Стунджи имат опит с голямата сцена на Евровизия. Двамата са най-добре представилите се родни изпълнители в надпреварата - през 2007 г. заеха пето място с песента "Вода".
 

 

More Music