Следва

Стил урок на седмицата - Всичко Oversized

PFW: Париж обича смелите - Пълната колекция на Acne Studios есен-зима 2013/14

Tози сезон те представят в Париж. Не в Лондон, както няколко поредни. И това е фантастичнa новина, макар и доста...

All fashion преди 11 години

Tози сезон те представят в Париж. Не в Лондон, както няколко поредни години. И това е фантастичнa новина, макар и доста да липсваха в пейзажа от смели британци на дефилетата в английската столица.

Скандинавската марка Acne с криейтив Йони Йохансон всъщност си има причина да е в Париж за колекция есен-зима 2013/14, и може би затова сякаш е и по-френска, в смисъл на изящна, от всяка друга, показвана в Лондон.

Причината е, че дизайнерът на шведите сътворява тези върховни 45 модела в колаборация с френската художничка Катерина Жеб и заедно с нея намират вдъхновение в Музея на модата в Париж - мястото, на което са изложени великолепни исторически екземпляри.

Не обаче конкретна епоха или дреха е в основата на есенната колекция на Acne, а по-скоро богатството на материи и архитектурното конструиране са влезли в сърцето и ума на творческия директор Йохансон. В резултат - пред очите ни се разкриват гениални модели в сложни кройки, цветове и миксове между материи, за които бихме платили много при възможност.

Адски силен запас от талант и любов се крият в тези дрехи, изпипани с перфекционизъм. За пореден път Acne надскочиха себе си и предизвикват удивлението ни с обемните сака, широките панталони, дългите манта, майсторското напластяване и цветовете.
 
Че Париж обича смелите, го доказва и колекцията на Vivienne Westwood, която показахме вчера>>

More All fashion