Следва

Злото на грузинската ера събрано в красива чанта

PFW: Дефилетата - Rochas, Gareth Pugh и Mugler. Ден 1-ви от Седмицата на модата в Париж

Маратонът в модата продължава, след Берлин, Милано, Ню Йорк и Лондон, ред е на Столицата на модата. Париж...

All fashion преди 11 години

Dries Van Noten откри Парижката седмица на модата преди няколко дни. (За шоуто очаквай новини в следващ материал). 

Маратонът в модата продължава, след Берлин, Ню Йорк, Лондон и Милано, ред е на Столицата на модата. Париж посреща с очаквания, каквито харесваме и обичаме - за повече от добра мода, за първенство на красотата пред експеримента и с лавини от женствена нежност, каквато искаме да носим ден след ден, всеки ден.

В няколко дни накратко ще обобщим какво показаха дизайнерите в Париж, с уговорката, че всичко си струва и е много трудно да се неглижира един за сметка на друг. Затова ще се опитаме да сме максимално изчерпателни, следете ни.

Акцентите в първия ден бях 3 - три от най-важните имена на форума показаха есенните си колекции, а именно Rochas, Gareth Pugh и Mugler.

Rochas









От години харесваме всичко, което излиза с етикета на голямата модна къща. И този сезон оттам ни изненадват приятно - силно застъпена носталгия към 50-те, по очевидната приумица на Марко Занини, креативният директор на Rochas. В Париж видяхме колекция, пълна с поли с new look силует и тънки трикотажни пуловери. "Дрехите не изглеждаха тежки, само силуетите бяха леко драматични", написа в рецензията си журналистката от NY Times Кейти Хорин. Към "драматичните" силуети Марко Дзанини добавя лекота с помощта на свежа цветова гама, пълна с ярки съчетания на нюанси - кайсиево със зелено, бонбонено-розово с виненочервено. В добавка към това - чанта като навит папирус, маншети от изкуствена кожа и супер елегантни дискретни бижута. "С тази колекция Занини надскочи себе си", смята редакторът в Style.com Никол Фелпс.

Gareth Pugh









Много силна скулптурна колекция на дизайнера Гарет Пю. В скулптурните форми и мрачното внушение е неговата голяма сила от години и затова видяното в Париж само затвърди впечатленията от работата му като много майсторска. Харесваме гамата - синьо, бледосивкаво и черно, както и драматичния, но и романтичен привкус, добавен почти в 100% от показаните тоалети с помощта на високо вдигнатите яки на дрехите. И въпреки че неколцина критици окачествиха колекцията като твърде нереалистична и неприложима, ние намираме нещата за изключителна емблема на високо модно майсторство, в което напълно включваме и побелените лица на моделите ала филм на Тим Бъртън.

Mugler









Идеята за своята есенно-зимна колекция творческият директор на модна къща Mugler Никола Формичети обобщи като "пътешествие в епохи и стилове". Дизайнерът има подчертан интерес към самолетите - майка му е била стюардеса. Формичети предпочете да лети от едно модно десетилетие в друго с колекцията си - стартира от 60-те, отдавайки нужното уважение на архитекта Оскар Нимайер с костюми в стоманени оттенъци, преминавайки след това в 50-те и 90-те. Да види бъдещето от миналото и му помага изборът на тъкани, от букле през кашмир, с която задачa прекрасно се е справил дизайнерът на дамската линия на марката Себастиян Пейн. "Опитът на Пейн, придобит в Balenciaga под ръководството на Никола Геские се вижда и с невъоръжено око", пишат в рецензия Style.com. Съгласни сме: обемите, чистите силуети и цветовете приличат точно на това, но харесваме колекцията с нейния Mugler оттенък и никак не се сърдим на Себастиян.
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 6 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.