Следва

Какво ново - Актьорският дебют на Марк Джейкъбс. Като сутеньор.

3D документални филми в рамките на София Филм Фест

За първи път и единствено в рамките на София Филм Фест българската публика може да види...

Movies & TV преди 11 години

За първи път и единствено в рамките на София Филм Фест българската публика може да види юбилейната програма на National Geographic Channel, посветена на 125-годишнината от основаването на National Geographic Society.

В обновения Дом на киното документалният канал ще представи четири от най-успешните си заглавия в 3D – „Бялата мечка“, „Извънземни от дъното – Огънят на сътворението“, „Боен клуб - Азия“ и „Сурикати“. Каналът предоставя тази възможност на любителите на киното и документалистиката напълно безплатно.

Специален гост на фестивала е Адам Равеч, режисьор на филма „Бялата мечка“, който ще се прожектира на 17 март, неделя, от 14:00 часа. Непосредствено след прожекцията, зрителите ще имат възможност да разговарят с Адам Равеч , да научат факти от снимачния процес и да споделят с него усещането да общуват с дивите животни и непознатата реалност на Арктика.

Режисьор, водолаз, пътешественик, изследовател на дивата природа, Адам Равеч, е участвал в много проекти, които го отвеждат в най-отдалечени краища на земята. Носител на няколко награди „Еми“, включително и награда за кинематография за „Големите миграции“, Адам изследва връзките между дивия свят на животните и човека. Адам Равеч е един от малкото режисьори, които снимат под ледената шапка на Арктика.



Специално за децата, дублиран на български в 3D, ще бъде излъчен документалния филм за живота на едни от най-любвеобилните създания, обитаващи пустинята Калахари - „Сурикати“. Прожекцията е с вход свободен и ще бъде на 24 март от 14:30 часа.

За София Филм Фест:
За 17-та поредна година СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival), акредитиран от Международната федерация на филмовите продуцентски организации (FIAPF) като състезателен фестивал, ще събере филми, гости, звезди, журналисти и почитатели на голямото кино в София.

СФФ се организира от Арт Фест под патронажа на Столичната община, в партньорство с Министерство на културата, Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програмите МЕДИА и МЕДИА Mundus на Европейската комисия, национални и чуждестранни културни институти и спонсори.

17-ият София Филм Фест ще се състои от 7 до 17 март 2013 в София, с предварителни прожекции от 1 до 6 март в Дома на киното и допълнителна програма от 18 март до 24 март в София, Бургас и Пловдив. Фестивалните прожекции ще продължат до 7 април в Дома на киното.

От 1997 г. досега на фестивала са показани над 2000 игрални и документални филма. Сред над 1000-та гости са утвърдени имена като Вим Вендерс, Фолкер Шльондорф, Клаудия Кардинале, Никита Михалков, Андрей Кончаловски, Алън Паркър, Питър Грийнауей, Майкъл Пейлин, Тери Джоунс, Тони Палмър, Дейвид Макензиq Хю Хъдсън, Иржи Менцел, Емир Кустурица, Кшищоф Зануси, Отар Йоселиани, Аньес Варда, Жан-Клод Кариер, Джафар Панахи, Джери Шацбърг, Лоне Шерфиг, Нури Билге Джейлан и много други.

За National Geographic Channels International

National Geographic Channels International (NGCI) вдъхновява зрителите със своите интересни и новаторски предавания, които ни карат да преоценим познанията си, възгледите си за света и целите си. NGCI е компания, собственост на National Geographic Ventures и FOX Entertainment Group.

Тя подкрепя стремежа на National Geographic Society към открития, опазване на природата и обучение посредством шестте си канала: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo Adventure и Nat Geo Music. В световен мащаб, National Geographic Channel (включително NGC U.S. – смесено дружество на NGV и Fox Cable Networks Group) достига до повече от 440 милиона домакинства в 171 държави и се излъчва на 38 езика. За повече информация, моля, посетете www.natgeotv.com.
 

More from View Sofia

More Movies & TV