Следва

PFW: Дебютът на Уонг в Balenciaga

PFW: Дефилетата - Сarven, Lanvin, Balenciaga, Balmain, Dior. Ден 2-ри от Седмицата на модата в Париж

Последното твърдение вероятно се дължи на новата нишка, която се прокрадва в моделите, а именно рисунките в...

All fashion преди 11 години

Във втория ден на Париж, 28 февруари, най-силните дефилета бяха едно през друго, общо взето върхови постижения на едри и главозамайващи порции, най-безспорните сред които Сarven, Lanvin, Balenciaga, Balmain, Dior.

Carven 

Изящна колекция на Карвен, пълна с обемни и с прибрани кройки, с цвят и дискретност и отново с намигване към 50-те. Особено внимание към аксесоарите - както към приказните малки чантички, в които неизбежно се влюбихме, така и към ръкавиците и специфичните яки като къси фиксирани шалове.













Умели детайли, например ръкавът - джоб, както и велики палта - дълго светлолилаво с широк колан, късо и обемно светлорозово и превъзходно бежово в дълга и къса разновидност, за които отсега е ясно, че ще се превърнат в бестселър.

Lanvin



Виж цялата колекция тук>>

Balenciaga



Върховото очакване в Париж си имаше предвидимо име - Александър Уонг с дебют за Balenciaga.

Виж подробно за колекцията тук>>

Dior












Втората прет-а-порте колекция на Раф Симънс за Christian Dior (след две Висша мода) е категорично доказателство, че креативният чувствителен белгиец с модерна мисъл и френската традиция за сътворяване на мода, наречена Dior, ще живеят в красива хармония още дълги години.

Да, това е дизайнерът на Dior, който те заслужаваха, мислим ние след няколко силни резултата, други колеги навън пък дори смятат, че този сезон е без съмнение най-силният за Симънс в модната къща, т.е той успява да надскочи себе си, което е добър знак за успех.

Последното твърдение вероятно се дължи на новата нишка, която се прокрадва в моделите, а именно рисунките в стил поп арт, които виждаме върху роклите и най-вече върху чантите на Dior. Красиви обувки от епохата на автентичния Dior са избродирани като емблема върху скъпи елементи и аксесоари. Върху някои рокли е рисувано като с акварели, а върху други пепитеният принтът те хипнотизира.



Като цяло колекцията следва концепцията на предишната със строгото спазване на силуета Dior, виждаме отново великолепни обемни поли, палта, много кожа с косъм и костюми с панталони, но има и ново - плетивата.

Словосъчетанието плетка Dior досега не беше известно, но ето, че се случва, разбира се, в най-изящен смисъл, както го интерпретира Симънс.

Balmain











Този сезон дизайнерът на модната къща, създадена от Пол Балмен, Оливие Рустейн много повече от преди обръща внимание на силуета. Тази негова обсесия, която пролича и в моделите му за сезон пролет-лято 2013, които наподобяваха стила на иконата Шаде - тесни и високи талии, широки рамене и ханшове, ще продължава да владее ума му и през следващата есента.

Явно това е любимата формула за женственост на Balmain през 2013, пък и тя работи. От нея се е получила много красива, лъскава и осемдесетарска колекция с елементи от Далечния Изток в черно, бяло и всякакви металически нюанси на плътните, дълбоки цветове.

Забелязахме, че и тук ботушите стигат високо до бедрата, което е силна и вълшебна тенденция за есента на 2013-та. 

Виж още: 
PFW: H&M есен-зима 2013/14 - Шоуто
PFW: Пълната колекция на Vivienne Westood
PFW: Дефилетата - Rochas, Gareth Pugh и...
PFW: Париж обича смелите -...
 

More All fashion