Следва

Пролетно зареждане - Мечтаните обувки

PFW: Пълно модно опиянение, или колекцията на Lanvin есен-зима 2013

Обемните рокли в цвят фуксия и в стил new look с огромни черни рози са уравновесени стилово с ниски мъжки...

All fashion преди 11 години

Lanvin е безспорно една от най-силните марки на модната сцена, а Албер Елбаз - главният й дизайнер - вероятно един от най-интересните, симпатични, шантави и умопомрачителни дизайнери на времето.

Казваме това, не защото някой се съмнява, поне не би трябвало, а защото показаното от Елбаз във втория ден на Парижката седмица на модата просто ни срази, размечта, накара да пърхаме, фантазираме, почти да летим.

И ние установихме мигновено, че точно тази колекция бяхме чакали. Все едно кога, все едно от къде щеше да дойде, но с всичката й приказност, помпозност, феноменалност, красота и маниакалност към добрата, съвременна, точна за момента мода.

Колекцията на Lanvin за есента и зимата на 2013/14 е напълно безумна в най-прекрасния смисъл на думата. В нея сякаш с вълшебен миксер /представяме си го златен и на него пише Love/ са разбъркани в едно класически ladylike силуети, хип-хоп аксесоари с надписи като love, happy, help и hot, рози, пеперуди и прочие насекоми, прозрачни полубодита, кожени яки в стила на куртизанките, и черна гладка кожа.



"Изящен Елбазов гламур", както го нарекоха критиците и както много му приляга.

По минималистични черни костюми хаотично греят бели рози от шифон, върху бежов корсет се носи пола от плътен атлас - все едно в ателието на дизайнера в бързината са объркали моделите и са закачили погрешните горнища и долнища едно за друго. В края на дефилето видяхме и сатенен костюм с панталон, "полазен" от едри зелени буболечки.

Обемните рокли в цвят фуксия и в стил new look с огромни черни рози са уравновесени стилово с ниски мъжки обувки с връзки, кожената боа се комбинира само с тясна рокля в телесен нюанс без нито едно украшение, а на мантото или може би рокля, тип комисарската куртка, до коляното с цвят на морска вълна са кацнали цял отряд пеперуди.



Прелест, която те кара да мечтаеш, шепнейки love, happy, love, happy, love...
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 10 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.