Следва

Пролетно зареждане - Мечтаните обувки

PFW: Пълно модно опиянение, или колекцията на Lanvin есен-зима 2013

Обемните рокли в цвят фуксия и в стил new look с огромни черни рози са уравновесени стилово с ниски мъжки...

All fashion преди 11 години

Lanvin е безспорно една от най-силните марки на модната сцена, а Албер Елбаз - главният й дизайнер - вероятно един от най-интересните, симпатични, шантави и умопомрачителни дизайнери на времето.

Казваме това, не защото някой се съмнява, поне не би трябвало, а защото показаното от Елбаз във втория ден на Парижката седмица на модата просто ни срази, размечта, накара да пърхаме, фантазираме, почти да летим.

И ние установихме мигновено, че точно тази колекция бяхме чакали. Все едно кога, все едно от къде щеше да дойде, но с всичката й приказност, помпозност, феноменалност, красота и маниакалност към добрата, съвременна, точна за момента мода.

Колекцията на Lanvin за есента и зимата на 2013/14 е напълно безумна в най-прекрасния смисъл на думата. В нея сякаш с вълшебен миксер /представяме си го златен и на него пише Love/ са разбъркани в едно класически ladylike силуети, хип-хоп аксесоари с надписи като love, happy, help и hot, рози, пеперуди и прочие насекоми, прозрачни полубодита, кожени яки в стила на куртизанките, и черна гладка кожа.



"Изящен Елбазов гламур", както го нарекоха критиците и както много му приляга.

По минималистични черни костюми хаотично греят бели рози от шифон, върху бежов корсет се носи пола от плътен атлас - все едно в ателието на дизайнера в бързината са объркали моделите и са закачили погрешните горнища и долнища едно за друго. В края на дефилето видяхме и сатенен костюм с панталон, "полазен" от едри зелени буболечки.

Обемните рокли в цвят фуксия и в стил new look с огромни черни рози са уравновесени стилово с ниски мъжки обувки с връзки, кожената боа се комбинира само с тясна рокля в телесен нюанс без нито едно украшение, а на мантото или може би рокля, тип комисарската куртка, до коляното с цвят на морска вълна са кацнали цял отряд пеперуди.



Прелест, която те кара да мечтаеш, шепнейки love, happy, love, happy, love...
 

More All fashion

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 18 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.