Следва

Трима френски дизайнери подписаха съвместна линия чанти

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

След грандиозната новина за назначаването на легендата от Vogue САЩ Андре Леон Тели на поста главен...

All fashion преди 11 години

Андре Леон Тели обяснява защо е напуснал Вог

След грандиозната новина за назначаването на легендата от Vogue САЩ Андре Леон Тели на поста главен редактор на руската версия на списание Numero, чиято първа корица краси черната перла Наоми Кембъл, всички се питаха защо се случи така, че дясната ръка на Ана Уинтур без колебание напусна фронта.



На пресконференция по повод първия брой на изданието под негово ръководство, случила се в руската столица Москва предната седмица, става ясно защо: За пари, споделя без притеснение самият Андре Леон. Все едно, че някой се е съмнявал каква може да бъде причината.

„Скоро ще стана на 64 и чувствам необходимост от абсолютна финансова стабилност. Тогава ми направиха предложение, на което не можах да откажа, пък и обичам Русия. Парите не са най-важното в живота, но когато сте почти пред пенсия като мен, ще мислите различно. Затова и приех предизвикателството."

М, да! Ненужни и гузни обяснения, които звучат безвкусно украсени от устата на истински моден гуру.

Странно непрактичните чанти на Andrew Gn





Френските дизайнери Андрю Джин, Ролан Муре и Александър Воте създадоха съвместна линия чанти за лейбъла Andrew Gn, представена по време на Парижката седмица на модата още в неделя.

Резултатът е вследствие на двегодишно прочуване за това какво искат жените, които според Андрю имат нужда от стилна инвестиция, а не от познатите „торби”, които събират всичко, но не изглеждат елегантно.

Функционалност е търсеният ефект от Andrew GN, но дали!?
Може много да са работили и много да са мислили тримата умове над тази колекция дамски чанти в разностранни форми, но моделите ни приличат на мутанти - ако нещото не им е прекалено голямо, то им е прекалено малко и изобщо - пропорциите са потъпкани генерално. Да не говорим за безумните дръжки синджирчета с камъни, които не смятаме нито за елегантни, нито за функционални.

Виж цялата колекция тук>>

Силия Бъртуел, Uniqlo и принтовете, които ни изморяват





Колаборация, на която също не се радваме особено, е тази между британската дизайнерка Силия Бъртуел и японците Uniqlo, които заедно създават капсулна колекция дрехи, вдъхновена от дизайна на Ози Кларк, име, което също като Бъртуел, е част от новата вълна английски дизайнери през 60 и 70-те години на миналия век.

Принтовете обаче прекалено много дразнят окото, разконцентрират ни и ни объркват. И не, не искаме повече точки, чертички и закачки, все едно кой за кого го прави и защо.

Всички снимки от колаборацията тук>>

Ужасните детайли в косите на Phillip Plein



Колекцията е на Phillip Plein есен-зима 2013/14, показанa в Париж по време на модната седмица, и като изключим нелепите украшения в косите на моделите, да кажем, че работата на ексцентричния творец се преглъща, с няколко изключения.

Ужасните кариочки по челата обаче наистина ни идват too much, наред със сценографията на шоуто. 
Виж цялата колекция тук>>

Защо панталоните изглеждат така странно при Christophe Lemaire







Стилистична грешка при съчетаване на ботите с дължината на крачолите или просто не добра кройка на панталоните? Всъщност каквато й да е причината, ефектът, дори и да е търсен, никак не е сполучлив.
 

More All fashion