Следва

Петте любими парчета на Криста

Буря над кралския двор – Елизабет II и Херцогиня Катрин в спор заради неродения наследник

Облаците над британската монархия се сгъстяват напоследък отново, след като всичко изглеждаше, съжаляваме...

People of art преди 11 години

Облаците над британската монархия се сгъстяват напоследък отново, след като всичко изглеждаше, съжаляваме за шаблона, цветя и рози в последните месеци. Източници, близки до Двореца, твърдят, че между херцогиня Катрин и кралица Елизабет назрява спор, който едва се удържа да не напусне пределите на кралската обител.

Доколкото ни е известно, разправията се корени в това, кой ще бъде избран за кръстник на бъдещия най-нов член на кралското семейство. Кейт била бясна за това, че да заемат тази знатна "длъжност" било абсолютно забранено нейните брат или сестра, съответно Джеймс и Пипа Мидлтън. Катрин не е на себе си от гняв и прави всичко възможно това решение на Нейно величество да бъде оспорено.

Доколкото можем да съдим по маниера на Кралицата, веднъж взето, решението й е окончателно и напъните на Катрин са просто труд без радост.



Бедата на младата бъдеща мама е и в това, че е сама в този сблъсък. Принц Уилям, нейната знатна половинка, е изключително зависим от мнението на царствената си баба и по всяка вероятност няма и да помисли да поддържа съпругата си в неравния бой. Още повече, че спрямо порядките в кралския двор това кой ще бъде кръстник на детето е от изключителна важност, бидейки то пряк наследник на британската корона.





Вероятно спорът ще бъде потушен преди да придобие неприлични размери. Но направо не ни се мисли щом за кръстника се вдига такъв шум, какво ще стане когато нещата опрат до избора на име на престолонаследника? Или важността им не беше в този ред?
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра