Следва

PFW: Дефилетата - Louis Vuitton есен-зима 2013/14

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Миналата седмица, след поредния успех на колекция есен-зима 2013/14 на Paris Fashion Week, емблематичната...

All fashion преди 11 години

Витрината на Dior в Bergdorf Goodman

Миналата седмица, след поредния успех на колекция есен-зима 2013/14 на Paris Fashion Week, емблематичната френска модна къща Dior се сдоби с още два бутика в най-горещите луксозни шопинг точки на планетата - едната е в Лондон, в прочутия Harrods, а другата в Нюйоркския Bergdorf Goodman.

Точно там, на 5-то Авеню, в един от най-мащабните универсални магазини за дизайнерски стоки, витрината на Dior, който се разпростира на цели 1000 кв. метра площ, ни напълни душата. По подобие на тази в бутика на къщата в Париж, сценографията е вдъхновена от автентичното студио на самия майстор Кристиан Диор от 1947 година.

Декорирана в емблематичните за марката сиво-сини цветове, цветя и елементи от типичен парижки интериор, си пожелаваме да видим подобно грандиозно творение и на родна територия.









Archipel Pastel за Grazia France



Великолепен стайлинг на френското издание на Grazia за месец март, дело на Джули Филас, която брилянтно е подчертала тенденцията на архитектурния силует, чисто бялото и деликатното трайно присъствие на пастелите в пролет-лято 2013. Великолепни дизайнерски произведения, сред които Chloe, Givenchy, Celine, Gucci, Marc Jacobs, сътворяват тази футуристична, но елегантна пролетна вълна, а моделът, облечен в тях, е Джулия Фрауч.

Снимките са на фотографа Honer Akrawi.

Виж всички снимки тук>>

Conde Nast пускат моден онлайн видео канал



Нова идея се ражда в офисите на гигантското издателство Conde Nast, под чието управление излизат най-силните модни и лайфстайл издания на световния пазар, сред тях Vogue, GQ, Vanity Fair и все от този калибър. Официално от издателството обявиха, че работят по фантастичен нов проект, - онлайн видео канал и телевизия, които по съдържанието си ще повтарят това в печатните издания, за сега предвидени са само версии на GQ и Glamour.

Както бе посочено по-рано от изпълнителния директор на Conde Nast Entertainment Дон Остроф: "Ние създаваме повече възможности за нашата публика, която лесно и достъпно може да намерите любимото си съдържание.”

Във видео материалите ще има пикантни истории от тайния живот на моделите и светските персони, както и такива от задкулисната подготовка на самото списание, интервюта от мястото на събитието по време на модните седмици, разбор на тенденциите и всичко което можем да намерим в печатния вариант, само че необичайно поднесена, с видeо файлове. 

Причината за дигиталното разрастване е ясна и от Conde Nast не я крият - спадът в продажбите на хартиените издания, а целта - да достигнат до неограничен брой читатели чрез иновативни идейни виртуалнихватки. 

Видеото на Louis Vuitton за колекция есен-зима 2013/14



Буквално часове след показаното от Марк Джейкъбс пред отбрана звездна публика шоу за Louis Vuitton есен-зима 2013/14 излезе и видеото към тази изумителна колекция, което в импровизирана френска атмосфера разкрива цялата женственост и сексапил на моделите, които видяхме в Париж преди повече от седмица.

Филмът е нещо като предистория на самото ревю и в него участват прекрасните модели Кара Делевин, Джорджия Мей Джагър, Магдалена Фраковак, Саския де Брау, Изабели Фонтана и Еди Кембъл.

Мястото е парижка улица, точно на тази, на която се провежда шоуто на Вютон, а момичетата събличат и обличат великолепните будоарни модели на френския лейбъл, заснети в изключително красиви художествени сцени.

А цялата колекция, може да се разгледа тук>>
Висок клас стрийт стайл по време на седмиците на модата в Париж



Проследихме любимите дизайнерски модели и аксесоари, които най-ярките звезди в модния космос направиха популярни по време на Fashion Weeks. Чудесен пример за това как истинската мода излиза от дефилетата право на улицата, а улицата пък се превръща в по-любопитна дори от самите шоута.

Виж кои дизайнери предпочетоха стрийт стайл иконите този сезон>>
 

More All fashion