Следва

Римската ваканция на Карла Бруни-Саркози

Who is she: 10 любими факта за Илиана Раева

Тя навърши 50 години точно преди четири дни и тогава ние те попитахме...

Други преди 11 години

Тя навърши 50 години точно преди четири дни и тогава ние те попитахме Who is she?. Не беше трудно да я познаеш, защото Илиана Раева (Илиана Райчева Сиракова) е не само президентът на федерацията по художествена гимнастика днес, но и едно от „златните момичета“ на Нешка Робева, както най-вероятно всички я помнят. Ето и още малко любопитни факти за нея:

1. Илиана Раева е бивша състезателка по художествена гимнастика на клуб "Левски", едно от „златните момичета“ на Нешка Робева. Родена на 15 март 1963 г.. Абсолютна европейска шампионка, носителка на 5 златни медала.

2. Собственичка на клуб по художествена гимнастика "Илиана".

3. След като слага край на спортната си кариера Илиана се омъжва за звездата на българския футбол Наско Сираков. С Наско заминават за няколко години в Испания, където семейството живее и работи. Имат две деца!

4.
Един от най-интересните случаи в спортната й кариера е, когато е на 16 години и участва в първото си световно първенство, което се състои в Лондон. По време на нейното изпълнение в залата има 10 хиляди англичани, когато свършва със съчетанието и съдиите я ощетяват с оценката, която я праща на второ място, публиката обезумява и започва да скандира "Раева, Раева", хвърлят предмети и не позволяват на друга състезателка да излезе да играе. Тогава за първи и последен път в този спорт журито прекратява състезанието, събира се комисия, която преразглежда оценките си и дава нова, която гарантира златен медал на Илиана.

5. На младини съпругата на Сираков си пада футболен хулиган. Няколко пъти за малко не е стигала до бой с хора, които са обиждали и псували Наско по време на футболен мач.

6. Любимият цвят на "златното момиче" е лилав. Играела е с лилави трика. Този цвят и дава възторг и й носи специално усещане.

7. Илиана признава, че през годините е била доста екстравагантна и скандална. До 32 години не носела сутиен, защото имала разкошен бюст, въпреки че била родила две деца.

8.
Перфектната си форма постига с вътрешна увереност. Според нея всичко е въпрос на душевно състояние.

9.
 На тазгодишния си юбилей Раева предпочете да се срещне в централата на БЧК със свои съграждани в неравностойно социално положение. За необикновения си рожден ден тя се готви отдавна и с помощта на доброволци на организацията закупи и връчи лично на 50 семейства от столицата пакети, съдържащи подаръци – икона на Светата Троица, книга за България, снимка с лично посвещение и хранителни продукти.

10. В момента Илиана е жури в денс риалити по Нова ТВ, където показва особена изтънченост и класа.

Виж още:

SUCCESS&THE CITY: Илияна Раева - да успееш въпреки

SUCCESS&THE CITY: Илияна Раева 2 - Щастието е осъщественост




 

More Други