Следва

Дързостта става все по-загадъчна с Gucci

JFW: Ден 2-ри от Седмицата на модата в Токио. Най-доброто

Категорични сме в силното си любопитство към тази седмица на модата, от която се очакват всякаквки крайности...

All fashion преди 11 години

Седмица на модата в Токио продължава и ние се пренасяме в ден втори, където видяхме очаквана доза ексцентризъм, иновации и смели кройки.

Потопихме се в един изключително нов свят, изпълнен със сбъднати мечти и прогресиращи техники на изпълнение.

Категорични сме в силното си любопитство към тази седмицата на модата, от която се очакват всякакви крайности, експерименти и силни влияния от бъдещето.

Sise



Дизайнерът Seishin Matsui е част от седмица на модата в Токио от 2010 година. След като през 2007 година завършва Bunka Fashion College, той стартира марката Sise. Есенно-зимната колекция е изключително интересен хибрид между мъжкото и женското, където се ражда типичен за улицата стил. Основните цветове са монотонни, но носят чувствена и енергизирана атмосфера.

Araisara



Арай сътворява изключително комфортни и красиви дрехи. Още през далечната 1998 година тя започва да работи по стила на звездите. 10 години по-късно стартира prêt-a-porter линията AraiSara, за да изрази връзката между традиционната ориенталска култура и модата. Арай представя колекциите си по време на Японската седмица на модата от 2009 година. Марката приветства традиции между модернизма и бъдещето. Колекцията е вдъхновена от културата, природата, духа на Ориента, с цел да се изрази по възможно най-добрия начин връзката между традиционната култура на Япония и модата, видяна с „нови” очи. AraiSara доставя чрез модата възможността да видим днешния свят и нашата култура в света утре. Марката обединява традиционни материи, изящни умения на занаятчии в модерния дизайн, преследва линии и модели, които допълват формата на тялото. Отличителната страна на AraiSara е разнообразието от начини, по които дрехите да бъдат носени. 

COTOO



След като работи като дизайнер за Harrods и Old England, Шузо Хаяши представя марката To Be Chic през 2002 година, а 5 години по-късно и COTOO. COTOO е престижен бранд, който преследва красотата сляла се със силуета на японската жена. Концепцията на марката представя красотата и чара на жената, която има вродена елегантност и достойнство. COTOO създава божествени дрехи от висок клас материи, като подчертава силуета на женското тяло.

Alice Auaa



Ясутака Фунакоши създава марката Alice Auaa още през 1995 година. Колекциите не само категоризират красотата и грозотата, светлините и сенките, чрез упадъчен и сурреалистичен филтър, но въз основа на черния цвят се създава романтично-авангарден режим с безкраен мотив за живот. Елегантност и еротика царят в свят на създаване от унищожение. Колекцията за есен-зима 2-13/2014 е изцяло в гарваново черно и създава зловещо усещане със страховити нотки.
 

More All fashion