Следва

Лесна изкушаваща разядка - Гуакамоле върху хляб или питка

Да обиколиш света за 365 дни: Буенос Айрес - гордостта на Южна Америка

Наричат го още южноамериканският Париж и с право, защото този град е един от най-елегантните и прекрасни градове в Южна Америка...

All About Life преди 11 години

Ciudad de la Santísima Trinidad y Puerto de Nuestra Señora de Santa María de los Buenos Aires (Град на Св. Троица и пристанище на Дева Мария на Санта Мария в Буенос Айрес) или накратко Буенос Айрес лежи точно на десния бряг на реката Ла Плата при вливането й в Атлантическия океан, столица е на Аржентина и на тангото и е следващата ни прекрасна дестинация!

Наричат го още южноамериканският Париж и с право, защото този град е един от най-елегантните и прекрасни градове в Южна Америка!

В Буенос Айрес животът кипи постоянно - голяма част от театрите, кината, книжарниците и салоните за танци работят денонощно и е напълно нормално посред нощ, даже и в ранни зори, да видиш опашки от хора пред кинaта и магазините. Хората там са цветни, дори и възрастните, и това не е само на пръв поглед! 



Буенос Айрес може да бъде определен с думите интензивност, красота, блясък, архитектура, танго и неочакван нощен живот. Ако трябва да сме още по точни бихме добавили и добри пържоли. Но вкусове на Аржентина не са само пържолите и виното Малбек, защото международна кухня е навсякъде в града. 

Например, една от задължителните кулинарни дестинации е големият френски ресторант Петанк, уютно място, където можеш да опиташ местен гъши дроб и вино на не много високи цени.


 

Отвъд кухнята, разбира се, има още много интересни точки, които не бива да бъдат пропускани по време на разходката из този град 

Квартал Сан Телмо е свидетел на много трансформационни събития в града. През средата на 19-ти век, той е най-богатият в Буенос Айрес, но към края на същия век районът е засегнат от епидемия и много от неговите жители мигрират на север.

Възстановяването на част от този архитектурно богат квартал започва през 1970 г., което води със себе си вълна от артисти, бохеми и антикварни магазини, които се разполагат удобно там. Днес това е най-значимото културно средище в града и мека на антиквариатите в Южна Америка, с около 500 магазина, предлагащи различни стоки.



Обиколката на града спокойно може да продължи и от там, от където другите я започват, а именно от площада на Конгреса, катедралата или плаващото казино. След което да се насочи и към Правителствената сграда - "Каса Росада", която също заслужава да се види, Розовата къща, датираща от времето на първите испански заселници, които боядисвали сградата с боя, примесена с кравешка кръв за да не се руши постройката от влагата.


Palacio del Congreso, on Plaza del Congreso


Casa Rosada. Presidencia de la Nación Argentina

Интересни забележителности още са най-старата в града църква Сан Игнасио; площад Сан Мартин; Обелискът на свободата, висок 97 м.; оперният театър "Колон"; оцветените къщи по прочутата улица "Каминито"; колоритното италианско предградие Ла Бока - смята се, че там е родено тангото, там е роден Марадона. Любопитни атракции са "Фиеста гаучо" и "Танго-шоу" - възможност да се запознаете с бита и нравите, с традиционната кухня и музиката на гаучосите (аржентинските каубои); прави се развлекателен спектакъл с участието на най-добрите изпълнителин на танго.


Oцветените къщи по прочутата улица "Каминито"

Място, което няма как да не посетиш, ако искаш да усетиш от духа на този град и на тази държава е Музея на Евита. В Аржентина политическия дискурс е навсякъде във въздуха и е страст, която няма как да бъде разбрана, ако не се посети това място, което изследва живота на жена, чийто съпруг Хуан Доминго Перон, три пъти е бил избран за президент на Аржентина. Евита Перон е митична фигура в Аржентина и по света, която е мразена, но и най-обичана, обиждана, но и най-почитаната, хулената, но и вечната победителка. Призната за най-влиятелната жена в историята на държавата, тя става любимката на народа и появата и сред обществото е истински празник за населението. След смъртта й през 1952 година тялото й е погребано в историческото гробище Recoleta, което също е популярна туристическа дестинация.



Това прекрасно място може да бъде следващата ти туристическа дестинация, само трябва да участваш в играта на Havana Club.



За повече информация, посети страницата на Havana Club във facebook.
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 15 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.