Следва

10-те парфюма, на които искаме да ухае кожата ни през пролетта

Приключението, наречено домашни маски - Страхотни 5 на сезона

С идването на пролетта, макар и тя да ни изненадва със сняг по никое време, кожата на лицето има най-силна...

Hair преди 11 години

С идването на пролетта, макар и тя да ни изненадва със сняг по никое време, кожата на лицето има най-силна нужда от подхранване и грижа, за да засияе отново след дългата зима. Обикновено точно по това време от годината забелязваме някои видими вреди, причинени от студения сезон - бледа кожа, заради недостига на витамини, зачервяване и лющене, поради голямото количество мъртви клетки, дехидратация - от температурните колебания.

За да се отстранят тези недостатъци е много важно, пък и релаксиращо за цялото тяло, да се правят по-често маски, които овлажняват и засищат кожата с необходимите витамини.

И защото ще имаме цял уикенд време, избираме домашната терапия, с включена хубава музика, мъж в командировка, и всички полезни неща, които се намират в кухнята.

Домашно приготвените маски за лице са най-ефективни, тъй като не съдържат консерванти и може да се използват толкова често, колкото ни се иска.

Най-добрите пролетни маски за лице са:

Морковена маска за суха кожа

Настъргваме 1-2 моркова и ги смесваме с жълтъка на 1 яйце. Нанасяме сместа на лицето за 20 минути, след което я сваляме с топла вода. Може да се използва 1-2 пъти в седмицата. Тя добре овлажнява и подхранва кожата с необходимите витамини.

Успокояваща доматена маска

Смесваме настъргани домати с 1/4 чаена чаша царевично брашно, добавяме няколко капки зехтин. Нанасяме маската за 20 минути, след което измиваме лицето с хладка вада.

Релаксираща маска с краставица

Тази маска може да се приложи след тежък работен ден. Помага да се отпуснем и да скрием всички следи от умора по кожата. Тази маска се препоръчва също и за старееща кожа. Смесват се 1 супена лъжица пресен сок от краставица, 1 супена лъжица сметана и 20 капки розова вода. Разбърква се добре, докато се образува пяна. Нанася се за 20 минути, след което се измива.

Картофена маска за предотвратяване на бръчки

Сваряваме 1 картоф и го пасираме на пюре с 1 супена лъжица мляко и 1 яйце. Нанасяме сместа върху лицето, за по-добър ефект покриваме с кърпа. След 20 минути измиваме маската.

Маска за всички типове кожа

Пасираме 1 чушка, смесваме я с 1 чаена лъжичка заквасена сметана и 1 яйце. Разбъркваме добре. Нанасяме върху лицето и шията за 20 минути, след което измиваме лицето с топла вода.
 

More Hair